in , ,

MYAirline Melancarkan Laluan Penerbangan Sulung ke Sibu, Sarawak

Promosi Jualan Super Sarawak dari serendah RM59*

MYAirline hari ini melancarkan penerbangan dua kali sehari antara Kuala Lumpur dan Sibu, destinasi kedua di Sarawak. Penerbangan Z9 8201 memulakan operasi laluan baharunya hari ini apabila ia berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 pada 12.45 tengah hari dan tiba di Lapangan Terbang Sibu pada 2.45 petang.

Laluan baharu ini akan menyediakan pengembara dengan ketersambungan yang lebih besar antara Malaysia Timur dan Barat dengan pintu masuk yang berpatutan kepada penawaran kebudayaan di Sibu. Nikmati pemandangan, bunyi, bau dan alami perdagangan hasil segar di pasaran dalaman terbesar di Malaysia. Sebagai alternatif, luaskan pengetahuan anda dengan kekayaan sejarah dan warisan budaya sambil menerokai hutan hujan Sibu.

“Kami berbesar hati melancarkan laluan Kuala Lumpur-Sibu pada bulan mulia Tahun Baharu Cina ini di mana keluarga akan dapat pulang ke rumah dan bertemu semula dengan orang tersayang. Laluan baharu ini akan menyediakan pengembara dengan sambungan yang lebih baik antara Malaysia Timur dan Barat,” kata Rayner Teo, Ketua Pegawai Eksekutif MYAirline.

“MYAirline komited untuk menyampaikan perkhidmatan terbaik dengan fokus utama pada pengalaman dan kebolehpercayaan penumpang yang unggul, termasuk terbaik dalam kelasnya untuk prestasi tepat masa. Saya juga gembira untuk mengumumkan bahawa sempena laluan Kuala Lumpur ke Sibu, kami telah melancarkan Jualan Super Sarawak dengan tempoh perjalanan dari 18 Januari hingga 31 Julai 2023.” tambah Rayner.

MYAirline Melancarkan Laluan Penerbangan Sulung ke Sibu, Sarawak

Promosi Jualan Super Sarawak termasuk tambang semua masuk dari serendah RM59* dengan bagasi 15kg percuma dan pemilihan tempat duduk. Tawaran terhad ini tersedia untuk penerbangan Kuching, Sibu dan Miri dengan tempoh tempahan dari 18 hingga 19 Januari 2023 dan tempoh perjalanan dari 18 Januari hingga 31 Julai 2023.

YB Tuan Khairul Firdaus Akbar Khan, Timbalan Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Malaysia, berkata “Pelancaran laluan baharu MYAirline antara Kuala Lumpur dan Sibu merupakan tambahan yang dialu-alukan kepada industri pelancongan di Malaysia. Dengan lebih banyak persaingan, kita boleh mengharapkan untuk melihat tambang kekal rendah, menjadikan perjalanan lebih mudah diakses oleh semua orang. Kami berharap untuk melihat pertumbuhan dan kejayaan berterusan MYAirline dalam menghubungkan orang ramai dan tempat di seluruh negara dan rantau ini.”

Destinasi pertama MYAirline di Sarawak, bandar Kuching, telah dilancarkan pada 1 Disember 2022. Syarikat penerbangan itu merancang untuk terus mengembangkan rangkaiannya dan menawarkan lebih banyak pilihan perjalanan kepada pengembara. Tempah penerbangan anda sekarang untuk memanfaatkan kempen Jualan Super Sarawak dan Jualan Hebat MY.

*Tambang semua termasuk cukai lapangan terbang. Penerbangan dan tambang adalah tertakluk kepada ketersediaan dan adalah untuk perjalanan sehala sahaja.

\

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

DIANA DANIELLE

“Tiada Wanita Mahu Bercerai Tanpa Sebab,” – Diana Danielle

AJL37

Fakta Yang Anda Ingin Tahu Tentang Anugerah Juara Lagu Ke-37 TV3