in , ,

Minta Jangan Taasub Dengan Artis K-Pop, Peminat Tegar Perlekeh Teguran Shuib

Pada 9 Ogos 2021, kita dikejutkan dengan berita kematian Siti Sarah. Selepas pengebumian, suami kepada arwah Siti Sarah ada membuat ‘live’ di Instagram memberikan sedikit pesanan kepada orang ramai.

Akan tetapi, nasihatnya yang turut memetik nama BlackPink dan BTS ketika sesi ‘live’ itu telah ‘triggerred’ segelintir peminat kumpulan K-Pop itu. Menerusi sesi ‘live’ itu, Shuib telah mengatakan sewajarnya anak muda lebih mengidolakan Nabi Muhammad SAW berbanding kumpulan K-Pop tersebut dengan cara yang berhemah.

Minta Jangan Taasub Dengan Artis K-Pop, Peminat Tegar Perlekeh Teguran Shuib

Akan tetapi, ada segelintir peminat kumpulan K-Pop tidak dapat menerima nasihat yang diberikan dan mengecam Shuib. Bukan itu sahaja, ada juga yang menulis tanpa berfikir panjang lalu dan merasa diri itu betul serta tidak dapat terima teguran tersebut.

Malah, ada juga yang mengatakan bahawa Shuib berlagak bagus dan persoalkan jika mengidolakan selebriti tempatan akan dapat pahala berbanding kumpulan K-Pop kesukaan mereka.

Minta Jangan Taasub Dengan Artis K-Pop, Peminat Tegar Perlekeh Teguran Shuib

Akan tetapi, ada juga yang tidak bersetuju dengan pendapat yang diutarakan segelintir peminat K-Pop tersebut. Segelintir peminat K-Pop yang lain menerima dengan hati terbuka akan nasihat dan teguran itu.

Malah, ada juga yang mengecam tindakan segelintir netizen yang mengeluarkan kata-kata tanpa berfikir panjang terhadap Shuib sedangkan ia hanyalah sebuah nasihat.

Org kalau dh terlalu taksub sngt.. mcm ni laa jadi nye.. blackpink kalau jumpa ko x tentu lagi dye kesah kt ko.. haihh laa.. mind your words please.. someone just lose someone they love.. give some respect.. if you can’t then just don’t say anything.. please laa..

Minta Jangan Taasub Dengan Artis K-Pop, Peminat Tegar Perlekeh Teguran Shuib

As a blink, this is so embarrassing. Especially if you’re a muslim. Put boundaries when it comes to music/artists or anything that entertain us. Know your limits & don’t you ever cross the lines.

– Tieya

Tidak hanya itu, ada juga segelintir peminat menzahirkan rasa malu akan tindakan peminat yang melenting apabila menerima nasihat dan juga mengatakan mereka bersikap biadab.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Blog Featured | 17

Dijangkiti Pelanggan Yang Beli Jualan Mereka Di Tepi Jalan, 7 Ahli Keluarga Achey Positif Covid

Azwan Ali | 18

Didakwa ‘Ditaja’ Azmin Ali, Diva AA Bakal Saman Selebriti Wanita Berjumlah RM5 Juta