in ,

Media Prima Kembali Catat Untung Dengan Rekod RM12.43 Juta Bagi Q3 2020

Setahun berlalu, akhirnya Media Prima Bhd berjaya mencatatkan keuntungan daripada kerugian bersih RM24.16 juta genap setahun lalu kepada keuntungan bersih RM12.43 juta pada suku ketiga tahun ini.

Mengulas mengenai langkah yang diambil Media Prima Bhd pada kali ini, difahamkan peningkatan keuntungan serta pengurangan kos operasi antara yang membantu syarikat ini mencatat keuntungan sehingga lapan angka. Selain itu, populariti WOWSHOP yang mencatat tontonan yang lebih tinggi sepanjang tahun ini antara yang turut membantu Media Prima mencatat keuntugan yang tinggi.

Untuk pengetahuan, syarikat ini juga turut berjaya mengurangkan kerugian bersih daripada RM73.4 juta kepada RM37.22 juta setakat 9 bulan pertama tahun ini berakhir pada 30 September 2020.

Berdasarkan harga saham semasa, Media Prima Bhd didagangkan dengan nilai 18 sen pada hari ini iaitu peningkatan sebanyak 1 sen atau 5.88%. Tahniah diucapkan buat Media Prima Bhd atas hasil usaha dalam mencatat keuntungan daripada kerugian tahun lalu.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Airasia Food Pacu Perubahan Perniagaan Penghantaran Makanan

iPhone 12 Pro Max & iPhone 12 Mini Terbukti Mempunyai Struktur Skrin Kukuh & Padu