in ,

Media Prima Kembali Catat Untung Dengan Rekod RM12.43 Juta Bagi Q3 2020

Setahun berlalu, akhirnya Media Prima Bhd berjaya mencatatkan keuntungan daripada kerugian bersih RM24.16 juta genap setahun lalu kepada keuntungan bersih RM12.43 juta pada suku ketiga tahun ini.

Mengulas mengenai langkah yang diambil Media Prima Bhd pada kali ini, difahamkan peningkatan keuntungan serta pengurangan kos operasi antara yang membantu syarikat ini mencatat keuntungan sehingga lapan angka. Selain itu, populariti WOWSHOP yang mencatat tontonan yang lebih tinggi sepanjang tahun ini antara yang turut membantu Media Prima mencatat keuntugan yang tinggi.

Untuk pengetahuan, syarikat ini juga turut berjaya mengurangkan kerugian bersih daripada RM73.4 juta kepada RM37.22 juta setakat 9 bulan pertama tahun ini berakhir pada 30 September 2020.

Berdasarkan harga saham semasa, Media Prima Bhd didagangkan dengan nilai 18 sen pada hari ini iaitu peningkatan sebanyak 1 sen atau 5.88%. Tahniah diucapkan buat Media Prima Bhd atas hasil usaha dalam mencatat keuntungan daripada kerugian tahun lalu.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tony Fernandes Airasia 2020 | 23

Airasia Food Pacu Perubahan Perniagaan Penghantaran Makanan

Tim Cook Apple | 24

iPhone 12 Pro Max & iPhone 12 Mini Terbukti Mempunyai Struktur Skrin Kukuh & Padu