in ,

Maxis Menghormati ‘Amma’ & Kebijaksanaannya Sempena Deepavali Ini

Filem kempen perayaan Deepavali Maxis, The Most Influential Influencer, memberi penghormatan kepada Amma; kebijaksanaan serta pembawa cahaya dalam zaman digital ini

Pepatah budaya, ‘Matha, Pitha, Guru’, atau ‘Ibu, Ayah, Guru’, menunjukkan kepentingan peranan suci Amma dalam keluarga sebagai pengasuh, pendidik, dan pembawa cahaya. Dalam masa yang luar biasa ini, Maxis menekankan perlunya cahaya penyuluh dari Amma untuk memberi kekuatan dan bimbingan, dengan filem kempen perayaan Deepavali, The Most Influential Influencer.

Filem ini mengikuti Arvind, seorang pengaruh media sosial yang bercita-cita tinggi, namun tidak dapat persembahkan video yang disukai ramai. Arvind tertekan dengan komen negatif yang diterima dalam talian serta dengan ketegangan hubungannya dengan Amma yang semakin meningkat, Arvind mengalami kekecewaan.

Tetapi dengan kasih sayang dan laddu Amma, Arvind mendapat kekuatan dan inspirasi dalam cara yang tidak disangka-sangkanya, dan cahaya tersebut mendekatkan mereka bersama Deepavali ini.

Maxis Menghormati ‘Amma’ & Kebijaksanaannya Sempena Deepavali Ini

“Kempen perayaan kami tahun ini diilhamkan oleh cahaya yang paling terang, ‘Amma’ atau pengaruh paling berpengaruh dalam hidup kita, siapa pun mereka, kerana di sebalik perayaan dan makanan, Deepavali benar-benar mengenai orang di sekeliling kita, keluarga kita, dan orang tersayang.

Membolehkan tradisi dan teknologi wujud bersama dan menguatkan satu sama lain, kami mahu rakyat Malaysia membawa kata-kata hikmat Amma untuk menjadikan Internet tempat yang lebih baik bagi mereka yang mencari bimbingan dan jawapan juga. Sempena Deepavali tahun ini, kami menyeru rakyat Malaysia untuk berkongsi apa yang #AmmaSays, dan sentiasa mendahului dengan cahayanya,”

– Tai Kam Leong, Ketua Jenama dan Pemasaran, Maxis.

Potensi teknologi sangat besar tetapi perlu dilayari dengan pengetahuan, kebijaksanaan dan kemanusiaan. Dengan itu, Maxis menjemput rakyat Malaysia untuk berkongsi kata-kata hikmat dan foto Amma di media sosial, dan sertakan dengan hashtag #AmmaSays, supaya orang lain dapat mencari cahayanya dengan mudah.

Layari https://www.maxis.com.my/en/campaigns/deepavali2021/ untuk mengetahui caranya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rossa Dedah Sudah Sebulan Tak Tinggal Sebumbung Dengan Shuk Sahar

Nana Mahazan Hadiahkan Proton X70 Untuk Ibu Bapa Bukan Niat Untuk Menunjuk