in

Maxis Lancar Google Nexus S Keluaran Samsung

Selain daripada HTC Incredible S yang bakal dilancarkan pada hari ini oleh HTC Malaysia, Smart phone terpantas dan tercanggih, Google Nexus S juga telah menemui pelanggan Maxis pada masa yang sama. Pada jam 11 pagi tadi, Budiey sempat hadir di Majlis Pelancaran Nexus S anjuran Maxis di Centre Court, Pavilion Kuala Lumpur.

VIDEO SEKITAR PELANCARAN NEXUS S

Yang bestnya, Maxis telah menghadiahkan 2 buah Nexus S kepada media yang hadir menerusi sesi cabutan bertuah yang diadakan selepas majlis pelancaran.

Maxis menawarkan tawaran kontrak selama 12 bulan dengan harga peranti Nexus S pada harga RM1799, 18 bulan pada harga RM1699 dan 24 bulan pada harga RM1499. Untuk menikmati harga pakej Maxis ini, para pengguna perlu memilih pakej Value Plus 50 dan keatas, dan memilih salah satu pelan data yang ditawarkan oleh Maxis.

Nexus S merupakan peranti Android pertama yang menggunakan Android Gingerbread 2.3, yang mana dibangunkan eksklusif oleh Google dan Samsung.

Maxis Launch Nexus S

Google Nexus S yang dikenali juga sebagai Google Phone ini boleh dibeli dengan harga yang lebih murah bersama plan yang ditawarkan oleh Maxis. Secara eksklusif, pelanggan Maxis boleh mendapatkan gadget yang menjadi phone pintar Adroid yang pertama menggunakan Adroid Operating System (OS) 2.3 yang dikenali juga sebagai Gingerbread OS.

Maxis Launch Nexus S

Antara kelebihan Nexus S ialah bentuknya yang sangat sederhana tapi keupayaannya sangat laju dan pantas. Dengan 4′ contour display dan agak nipis dengan menampilkan reka bentuk ergonomic yang lebih stylo dan ada feel. Dilengkapi dengan 5 megapixel kamera dengan 16GB internal memory untuk penyimpanan data.

Nexus S juga turut disokong oeh WiFi mudah alih seperti Near Field Communication (NFC) support.

Turut hadir semasa pelancaran ialah Jean Pascal Van Overbeke, Chief Operating Officer of Maxis. Menurut beliau, Maxis cuba sedaya upaya untuk fokus kepada kepuasan dan memenuhi kehendak pelanggan yang ingin memiliki gadget terkini di pasaran.

Nexus S yang dikeluarkan oleh Samsung ini sebenarnya berharga RM2,499. Namun, Maxis menawarkan harga semurah RM1,499 dengan memiliki plan yang ditawarkan oleh Maxis mengikut tempoh perjanjian. Harga yang sangat berpatutan.

Pelanggan Maxis juga boleh mengakses appilication yang popular dari Maxis seperti Maxis Movies dan Maxis Finder301 dengan Nexus S.

Sebelum ini, Maxis juga menjadi syarikat komunikasi pertama yang memperkenalkan Blackberry dan iPhone di Malaysia dan menguasai pasaran paling luas di Malaysia.

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Maxis Launch Nexus S

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011

Fimie Don Nisha Dirr Drama Cucu Seorang Primadona