in ,

Mangsa Gangguan Seksual Ebit Lew Selesai Beri Keterangan

Sebelum ini kecoh di media sosial apabila seorang pendakwah bebas telah dikaitkan dengan kes gangguan seksual. Individu itu adalah Ebit Lew dan pihak polis telah mengambil keterangan dan melakukan pemeriksaan di rumah Ebit.

Terkini, pihak polis dilaporkan selesai mengambil keterangan daripada mangsa gangguan seksual yang terlibat dan dikaitkan dengan Ebit Lew. Perkara ini disahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan tanpa mendedahkan identiti mangsa yang terlibat.

Jalil turut tidak mahu mendedahkan jumlah mangsa yang telah diambil keterangan dan masih menunggu saksi lain untuk membantu siasatan.

Masih belum ada perkembangan terbaru lagi, orang ramai yang ada maklumat boleh tampil.

– Datuk Seri Abd Jalil Hassan

Kes ini disiasat mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 23 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Ebit Lew yang berjumpa media sebelum ini turut menjelaskan dirinya hanya dipanggil untuk membantu siasatan. Diharapkan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi selagi siasatan kes tidak selesai.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hael Husaini | 8

Hael Husaini Kurang Aktif Di Media Sosial Untuk Terus Kekal Tenang

Syazwan | 9

Astro Ria Siar Drama HAWA & MALAYSIAN GHOST STORIES Secara Back-To-Back