in ,

Lima Protégé Mara Ke Separuh Akhir MENTOR 7

Tiada Penyingkiran, Lima Protégé Mara Ke Separuh Akhir! Semua mentor menarik nafas lega apabila anak didik mereka mara ke separuh akhir terutama Datuk Syafinaz yang masih mempunyai dua protégé.

Sekali gus memberi kelebihan untuk mendahului mentor-mentor lain. Setelah mempersembahkan lagu masing-masing dengan baik, debaran diakhiri juri tetap, Mas Idayu yang menyelamatkan Ranisha dan Azmirul daripada tersingkir.

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

Menduduki dua tangga terbawah, Ranisha mengumpul mata keseluruhan 57 markah manakala Azmirul 43 markah. Masing-masing menerima 2 markah daripada undian atas talian, Ranisha menerima 20 markah daripada juri awam professional, 16 markah buat Azmirul. Juri tetap memberikan 35 markah untuk Ranisha dan 25 markah kepada Azmirul. 

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

Menurut Mentor, Hafiz Suip berkata

“Alhamdulillah. Kami ingin berterima kasih sekali lagi kepada juri tetap, Datuk Wah Idris dan Mas Idayu kerana memberi satu lagi peluang kepada Azmirul. Pada minggu hadapan, kami akan berusaha menjadikan persembahan Azmirul sesuatu yang jauh lebih baik dan matang.”

Konsert ketujuh Mentor 7 dimulakan dengan persembahan Ranisha dengan lagunya Never Enough, dipetik daripada filem The Greatest Showman. Nyanyian Ranisha mempunyai peningkatan saban minggu dengan ‘range’ yang tinggi serta ‘high register’ yang baik.

Zaaim menyusuli dalam persembahan kedua menyanyikan lagu Januari nyanyian asal Glen Fredly. Mungkin terlalu selesa setelah tiga minggu berturut-turut mendapat persembahan terbaik, Zaaim kurang memberi impak dalam persembahannya.

Menyanyikan lagu Gelombang Cinta oleh Heavy Machine, Azmirul juga tidak memberi aura dalam nyanyiannya namun mempunyai tona suara yang bagus. Keseluruhan persembahannya agak baik pada minggu ini.

Persembahan Pasya setiap minggu tidak pernah gagal menerima tepukan gemuruh daripada penonton di studio. Menyanyikan lagu daripada band lagenda E.Y.E, Izinkan Selamanya Namamu Di Hati, Pasya diiringi petikan gitar yang sangat mendayu.

Lazarul menerbangkan bumbung Sri Pentas 2 pada malam tersebut dengan persembahan balada sentimental yang sangat memukau. Menyanyikan lagu Jeritan Batinku, Lazarul berjaya menggamit perasaan semua penonton sehingga para juri awam memberikannya markah penuh dan mendapat persembahan terbaik seterusnya melayakkan diri ke separuh akhir.

Penyanyi jemputan pada minggu ini adalah Haqiem Rusly, menyanyikan lagu kumpulan Slam, Kembali Terjalin dan Afiqah (Protégé Uji Bakat Pilihan) membawakan lagu lama, Tiru Macam Saya.

Mentor 7 sudah hamper sampai ke penghujungnya dengan konsert separuh akhir pada Ahad ini jam 9.00 malam di TV3. Jangan lupa untuk menonton konsert yang penuh mendebarkan ini untuk mengetahui siapakah yang bakal melangkah ke malam konsert akhir Mentor 7. Kongsikan komen anda di media sosial dengan menggunakan hashtag #Mentor7.

Mula bersiaran musim pertama pada 2005, kini Mentor terus berdiri teguh dalam melahirkan bintang – bintang seperti Aiman Hakim, Hael Husaini, Anas Ridzuan, Shila Zikir, Sandra Dianne, Fiq Halim, Salma dan Black. 

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web www.tv3.com.my dan ikuti juga laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

LIMA PROTÉGÉ MARA KE SEPARUH AKHIR!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Yang Anda Perlu Tahu Tentang MEN IN BLACK: INTERNATIONAL

KYLE brings his LIGHTSPEED WORLD TOUR to Kuala Lumpur