in , ,

Lepas Kereta Mewah, Saharul Ridzwan Jual Rumah Pula di Cyberjaya

Setelah berjaya menjual kereta mewah Mercedes Benz E Class pada Februari lalu, pelakon Saharul Ridzwan kini berhasrat untuk menjual sebuah kediaman miliknya yang terletak di Cyberjaya. Melalui perkongsian di TikTok,

Tidak lama selepas berjaya menjual kereta mewah jenama Mercedes Benz miliknya, pelakon terkenal Saharul Ridzwan kini membuat keputusan untuk melepaskan pula sebuah kediaman miliknya yang terletak di Cyberjaya.

Saharul, yang terkenal dengan bakat lakonannya dalam pelbagai drama dan filem tempatan, nampaknya sedang mengambil langkah untuk merombak aset-asetnya. Keputusan ini diambil tidak lama selepas penjualan kereta mewah tersebut, menunjukkan bahawa Saharul mungkin sedang merancang sesuatu yang lebih besar dalam kehidupannya.

Lepas Kereta Mewah, Saharul Ridzwan Jual Rumah Pula di Cyberjaya

Rumah di Cyberjaya yang ingin dijualnya ini dikatakan mempunyai reka bentuk yang moden dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan, menjadikannya tarikan bagi pembeli yang mencari kediaman di kawasan tersebut.

Saharul berharap agar kediaman ini dapat dijual kepada pemilik baru yang akan menghargai dan menjaga rumah tersebut dengan baik, sama seperti yang dilakukannya selama ini.

Saharul mengumumkan bahawa rumah tersebut sudah mempunyai pembeli dan menzahirkan rasa emosional terhadap banyaknya kenangan yang terukir di kediaman itu, sebelum ia berpindah tangan kepada pemilik baru.

“Bermacam-macam rasa timbul bila memikirkan rumah yang penuh dengan kenangan ini akan menjadi milik orang lain,”

– Saharul

Saharul juga berharap bahawa pengorbanan yang dilakukan ini akan membawa kebaikan dan hikmah untuk dirinya serta keluarganya.

“Alhamdulillah. Setiap pengorbanan pasti akan membawa kemanisan. InsyaAllah, semoga semuanya dipermudahkan bagi kami dan juga buat pemilik baru rumah ini,”

– Saharul

Berdasarkan perkongsiannya, kenderaan yang dibeli dengan pinjaman bank berjumlah RM200,000 pada tahun 2018 itu telah berjaya dijual pada harga RM84,000. Saharul turut berkongsi bahawa dia pada asalnya membeli kereta mewah tersebut kerana terpengaruh dengan pujukan rakan-rakan untuk menunjukkan status sebagai seorang usahawan, namun kemudian keputusan itu menjadi beban kewangan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Menangi Tiket Filem THE WATCHERS Lakonan Dakota Fanning

Imej Samsung Galaxy Watch7 Ultra dengan Rekaan Berkotak Tertiris