in , ,

Imej Samsung Galaxy Watch7 Ultra dengan Rekaan Berkotak Tertiris

Kali terakhir Samsung menjual jam tangan dengan rekaan berkotak ialah pada tahun 2014 melalui model Gear S.

Kini, setelah sedekad berlalu, rekaan yang telah lama dilupakan ini dijangka akan kembali melalui Samsung Galaxy Watch7 Ultra, jika imej pengolokan yang tertiris melalui OnLeaks dan Smartprix minggu ini terbukti benar.

Walaupun tubuh Galaxy Watch7 Ultra berbentuk empat segi, jam tangan ini masih mengekalkan skrin berbentuk bulat. Sekilas pandang, Samsung kelihatan seperti mengambil inspirasi daripada rekaan jam tangan Bell & Ross, memberikan sentuhan yang bergaya dan moden.

Pada sisi kanan jam, terdapat dua butang fizikal yang diiringi oleh sebuah tombol berputar bulat, menambahkan lagi kemudahan dan fungsi kepada pengguna.

JAM SAMSUNG

Pada sisi kiri jam tangan, terdapat dua belahan yang berkemungkinan berfungsi sebagai speaker. Tali jam tangan ini diperbuat daripada bahan silikon yang selesa dipakai dan boleh ditukar dengan pelbagai pilihan lain, mirip kepada model-model terdahulu.

Yang menarik, mekanisme penukaran tali jam kini lebih menyerupai mekanisme yang digunakan pada Apple Watch, memberikan kemudahan tambahan kepada pengguna.

Samsung telah memberikan petunjuk bahawa jam tangan pintar terbaharu mereka akan menawarkan ciri penjejakan kesihatan yang lebih menyeluruh. Jam tangan ini telah melepasi pensijilan untuk pengesanan apnea tidur dan terdapat spekulasi bahawa ia mungkin dapat mengesan paras gula dalam darah pada masa hadapan.

Semua persoalan ini dijangka akan terjawab pada acara Unpacked yang dijadualkan berlangsung pada 10 Julai depan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lepas Kereta Mewah, Saharul Ridzwan Jual Rumah Pula di Cyberjaya

Nabil Zamanhuri Dilaporkan Meninggal Dunia Pada Pagi 26 Mei di Usia 37 Tahun