in ,

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran

Pelajar dan Guru di Malaysia dan Seluruh Asia Dijemput untuk Bina Dunia Hebat dalam LEGO® Bricks

Perhatian, pembina muda dari seluruh Asia! Tandai kalendar anda kerana LEGOLAND® School Challenge 2024 sedang membuka pintunya. Pendaftaran bermula pada 15 April melalui laman web LEGOLAND® Malaysia Resort. 

Tahun ini, kami sangat teruja untuk mengalu-alukan sekolah dari seluruh pelosok Asia – termasuk China, Taiwan, India, Korea dan Jepun – bersama rakan-rakan kami di Asia Tenggara.

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran pada 15 April

Bersedia untuk menghidupkan dunia yang hebat dengan batu bata LEGO®! Fikirkan istana ajaib, naga yang melambung tinggi, hutan terpesona – kemungkinan yang hebat tidak berkesudahan dalam tema ‘Dunia Fantasi’ tahun ini. 

Hadiah menarik bernilai sehingga RM100,000 disediakan untuk dimenangi! Pemenang akan dijemput ke LEGOLAND® Malaysia Resort untuk menghadiri bengkel khas bangunan LEGO yang diketuai oleh Master Model Builder dan menyertai program pembelajaran yang menarik di resort. 

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran pada 15 April

Hakim akan mencari kreativiti, kemahiran teknikal, seberapa baik binaan LEGO® anda menangkap tema fantasi, dan penggunaan bijak idea sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM).

Membina Kejayaan: Cabaran Sekolah LEGOLAND® yang Semakin Berkembang

Cabaran Sekolah LEGOLAND® telah mencetuskan imaginasi sejak 2022. Pertandingan hebat ini adalah tempat pelajar dan guru bekerjasama untuk mempamerkan kemahiran membina LEGO® mereka yang luar biasa. Ia juga merupakan cara yang hebat untuk memperoleh mata ekstrakurikuler yang diidam-idamkan yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Tema masa lalu seperti “Kebanggaan Negeri Anda” dan “Bandar Masa Depan” mendorong penciptaan yang mengagumkan. 

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran pada 15 April

Pada tahun 2023, 370 penyerahan kumpulan sekolah yang mengejutkan masuk dari seluruh rantau ASEAN, menandakan peningkatan 80% yang mengagumkan daripada tahun sebelumnya.

“Bata LEGO ialah bahasa kreativiti universal. Dengan memperluaskan Cabaran Sekolah LEGOLAND, kami menyasarkan untuk membina jambatan antara pembina muda dari pelbagai latar belakang, memupuk kerjasama dan perayaan budaya yang berbeza,” kata CS Lim, Pengarah Bahagian, LEGOLAND Malaysia Resort .

Cara Untuk Menyertai:

* Bentuk pasukan 4-8 orang pelajar dan 2 orang guru.

* Daftar dalam talian antara 15 April dan 24 Mei di laman web LEGOLAND® Malaysia Resort.

* Impikan dan bina ciptaan fantasi LEGO muktamad anda!

Tandai kalendar anda untuk 15 April dan bersedia untuk mendaftar untuk LEGOLAND® School Challenge 2024. Biarkan imaginasi dan kemahiran membina anda bersinar.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

The Alif Lancar Lagu Raya ‘Lebaran Yang Hiba’, Ada Elemen Klasik & Moden

LEGOLAND RAYA

LEGOLAND® Jemput Anda Hayati Kenangan Indah di Kampung Halaman