in , ,

The Alif Lancar Lagu Raya ‘Lebaran Yang Hiba’, Ada Elemen Klasik & Moden

Kumpulan muzik tanah air, The Alif, dengan bangganya mengumumkan pelancaran lagu raya terbaru mereka yang berjudul “Lebaran yang Hiba”. 

Lagu Lebaran yang Hiba dirilis secara rasmi pada hari ini tanggal 4 April 2024, menandakan kedatangan bulan suci Ramadan dan menyambut perayaan Hari Raya.

Dengan menggabungkan elemen muzik klasik dan moden, “Lebaran yang Hiba” menawarkan kombinasi harmoni yang menawan dengan melodi yang memukau. 

Bunyi-bunyian elektronik dan instrumen moden yang digunakan dalam lagu ini mencipta atmosfera yang unik dan menarik, menyentuh jiwa para pendengar dari pelbagai lapisan masyarakat.

The Alif Lancar Single Raya Berjudul Lebaran Yang Hiba

Lagu ini mengisahkan kisah seorang anak yang merasakan kesedihan yang mendalam ketika kehilangan ibunya pada saat menyambut Lebaran. 

Dengan lirik yang penuh emosi dan melodi yang memikat, lagu ini menyeret pendengar dalam perjalanan emosi yang mendalam, merangkumi rasa kehilangan, keperitan, dan juga harapan untuk masa depan yang lebih baik.

Kumpulan The Alif berharap agar lagu ini dapat menjadi penghubung antara generasi, menyatukan orang-orang dari berbagai latar belakang dengan membangkitkan kenangan yang mendalam dan rasa kebersamaan semasa merayakan perayaan Lebaran.

Lagu “Lebaran yang Hiba” oleh Kumpulan The Alif akan tersedia untuk didengar di seluruh platform muzik digital utama, termasuk Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music, dan platform lainnya.

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati melodi yang memukau ini di platform muzik digital kesayangan anda.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia X Kini Jadi Airlines Yang Hubungkan Kuala Lumpur & Xi’an

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran