in , ,

LEGOLAND® Jemput Anda Hayati Kenangan Indah di Kampung Halaman

LEGOLAND® Malaysia Membawakan Permainan Tanpa Henti ke Raya dengan Keseronokan Nostalgia dan Tayangan Perdana Filem 4D Rakan LEGO® Pertama di Dunia

Musim Raya ini, LEGOLAND® Malaysia Resort menjemput anda untuk ‘Play Unstoppable’ sambil menghayati kenangan indah tentang kehidupan kampung! Dari 4 April hingga 12 Mei 2024, kawasan Permulaan Taman Tema akan diubah menjadi sambutan meriah warisan Malaysia. Para tetamu akan mengalami permainan kampung klasik dan tarikan baharu yang menarik, filem LEGO® Friends 4D “Alien Invasion” yang pertama di dunia dan memberi inspirasi kepada kreativiti dengan aktiviti yang dikaitkan dengan kempen ‘Play Unstoppable’ yang memperkasakan LEGO.

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran pada 15 April

Tayangan perdana Filem 4D Rakan LEGO® Pertama di Dunia Di LEGOLAND Malaysia

Bersedia untuk pengembaraan lucu dengan tayangan perdana dunia filem LEGO Friends 4D serba baharu, “Alien Invasion”! Sertai watak Rakan kegemaran anda untuk pengalaman sci-fi yang berbelah bahagi dan penuh aksi. Kesan 4D yang mengasyikkan akan menghidupkan filem itu, meninggalkan anda di tepi tempat duduk anda.

LEGO Friends 4D Movie Alien Invasion

Main Tidak Dapat Dihentikan: Cabaran Kreatif dan Operasi Foto

LEGOLAND® Malaysia Resort menerima kempen global ‘Play Unstoppable’ LEGO, memberi inspirasi kepada kanak-kanak – terutamanya perempuan – untuk memecahkan halangan dan membina dengan yakin. Di tarikan ‘Membina Semula Dunia’, ambil bahagian dalam Cabaran Main Kreatif dan menyumbang kepada pameran LEGO yang meriah. Permainan tradisional kampung juga menyediakan pengalaman bermain yang menyeronokkan dan pelbagai untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur. Para tetamu juga boleh mengabadikan detik-detik istimewa ini dengan peluang bergambar bertema yang tidak dapat dilupakan di seluruh taman.

KV Horizontal FA

Pengalaman Raya Nostalgia

Sambut Raya tidak seperti sebelum ini. Masuk ke gerbang besar Eid Mubarak ke Halaman Desa, ruang komuniti bertenaga yang diilhamkan oleh kampung tradisional. Berdandan dengan pakaian perayaan di Teratak Bonda dan bergambar di sebelah beca berwarna-warni. Untuk pengalaman masa lalu, temui semula permainan tradisional seperti carrom, congkak dan batu seremban di Anjung Sari. Malah Ollie the Dragon akan berpakaian untuk majlis itu dengan pakaian khas Rayanya.

Pak Ollie Welcomes You In His Baju Melayu For Raya at LEGOLAND Malaysia

Lebih Seronok Raya untuk Dijelajah

Kemeriahan Raya tidak berakhir di situ! Anda boleh menerokai LEGOLAND Malaysia Resort pada Raya ini untuk:

* Temui keajaiban Malaysia dalam bentuk mini di MINILAND Amazing Malaysia dan ambil bahagian dalam Amazing Raya Hunt, di mana anda akan dicabar untuk mengetahui bilangan ketupat yang tersembunyi di MINILAND Amazing Malaysia dan Kluster Kampung.

* Bina Tanglung Raya LEGO anda sendiri dan pada hujung minggu, libatkan diri dalam bengkel kebudayaan seperti lukisan batik dan tenunan ketupat.

* Nikmati persembahan tarian yang meriah dan persembahan muzikal “Joged Uda & Dara” yang menawan!

“Kami sangat teruja untuk membawa gabungan unik tradisi Raya, kreativiti LEGO® dan semangat inspirasi kempen Play Unstoppable,” kata CS Lim, Pengarah Bahagian di LEGOLAND Malaysia Resort. “Tahun ini menjanjikan pengalaman filem 4D yang segar, cabaran yang menarik, dan perayaan budaya kampung Malaysia yang meriah.”

Untuk maklumat lanjut mengenai aktiviti Nostalgia Raya LEGOLAND Malaysia Resort, layari laman web rasmi di https://www.legoland.com.my/explore/shows-entertainment/aidifitri-legoland/ atau laman media sosial LEGOLAND Malaysia di Facebook dan Instagram .

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

LEGOLAND® School Challenge 2024 Dibuka untuk Pendaftaran

FIMIE DON

DJ Fuzz, Fimie Don & Ayunie Rizal Bergabung dalam Video Muzik Hari Raya