in , ,

LEGOLAND® Malaysia Resort Membawa Tradisi Tahun Baru Lunar Terbaik

Para tetamu akan belajar tentang tradisi Cina melalui aktiviti, persembahan dan hiasan bertema LEGO® sehingga 5 Februari 2023.

Tahun Baharu Lunar ini, LEGOLAND® Malaysia Resort akan menyambut Tahun Arnab dengan menghidupkan beberapa tradisi kami yang paling digemari.

Dari 13 Januari hingga 5 Februari 2023, resort ini akan dipenuhi dengan perayaan budaya, aktiviti dan persembahan dengan sentuhan LEGO® DNA pembelajaran melalui bermain, sesuai untuk seisi keluarga.

Print

“Di LEGOLAND Malaysia, kami percaya kepentingan mengekalkan budaya dan tradisi yang disambut di Malaysia melalui pendidikan generasi akan datang. Tahun ini, kami memastikan untuk menyambut Tahun Baharu Lunar sepenuhnya dengan mengatur aktiviti kebudayaan dan persembahan serba baharu untuk dinikmati tetamu. Dalam proses itu, kami tetap setia kepada DNA LEGO kami dalam pembelajaran melalui bermain di dalam resort kami dan tetamu akan mendapati bahawa aktiviti kami mempunyai aspek pendidikan yang direka untuk semua pengalaman baharu di resort itu,” kata CS Lim, Pengarah Bahagian di LEGOLAND Malaysia Resort.

Tahun ini, tetamu boleh mengharapkan sambutan yang dipenuhi dengan aktiviti bertuah yang akan membawa mereka tuah dan kemakmuran di seluruh resort dari Taman Tema LEGOLAND, Taman Air, Hotel LEGOLAND dan SEA LIFE Malaysia. Beberapa aktiviti yang tetamu boleh nantikan termasuk:

LEGOLAND® Malaysia Resort Membawa Tradisi Tahun Baru Lunar Terbaik

Ketahui tentang Tradisi Tahun Baru Imlek di Taman Rahsia Kemakmuran

 • Buat hajat di The Wisdom Tree dengan bunga sakura yang cantik dan hajat anda mungkin menjadi kenyataan!
 • Tonton persembahan Tarian Singa tradisional dan Tarian Singa Kutub Tinggi, hanya pada 22 Januari 2023.
LEGOLAND® Malaysia Resort Membawa Tradisi Tahun Baru Lunar Terbaik

Perayaan Akar Cina Kita

 • Saksikan persembahan kebudayaan serba baharu yang dipilih susun untuk musim Tahun Baru Imlek seperti Tarian Tahun Baru Cina, Tarian Zodiak Bersama, Kisah Raja Monyet dan banyak lagi!
 • Kanak-kanak boleh menikmati pembelajaran tentang aktiviti tradisional dengan Yo-Yos Cina, aktiviti Jian Zi, Tarian Reben Lunar dan banyak lagi!
 • Kanak-kanak boleh menebus hadiah istimewa mereka sendiri apabila mencari dan mengira bilangan Tanglung Merah yang bertaburan di seluruh SEA LIFE.
LEGOLAND® Malaysia Resort Membawa Tradisi Tahun Baru Lunar Terbaik

Adakan Perjumpaan Keluarga untuk Diingati

 • Cara yang lebih baik untuk menyambut Tahun Arnab daripada membina versi unik arnab anda sendiri dengan aktiviti Bina-A-Arnab kami!
 • Abadikan momen Tahun Baru Imlek anda dengan bertemu watak-watak menyeronokkan kami! Dengan Raja Monyet yang nakal, Opera Cheng Du, dan Ollie the Dragon dalam pakaian Tahun Barunya.
 • Ambil gambar cantik di SEA LIFE, dihiasi dengan tanglung berdiri elegan dihiasi dengan bunga Sakura!
 • Rasa bertuah? Putar Roda Keberuntungan dan anda mungkin salah seorang yang bertuah untuk berjalan pulang dengan hadiah epik.
LEGOLAND® Malaysia Resort Membawa Tradisi Tahun Baru Lunar Terbaik

Tamatkan Hari dengan Pesta Penuh Keseronokan LEGO di Hotel LEGOLAND

 • Tamat setiap hari di LEGOLAND Malaysia dengan Sesi Tarian atau saksikan Rancangan Bertema dengan Watak LEGO kami!
 • Selalu ada sesuatu untuk dilakukan di Hotel LEGOLAND. Jangan ketinggalan Aktiviti Mewarna, Aktiviti Membina dan juga Aktiviti Membina Kelajuan Cabaran.
 • Di Hotel LEGOLAND, kanak-kanak juga boleh mendapatkan Arca Belon mereka sendiri di lobi hotel!

Untuk maklumat lanjut mengenai Tahun Baru Imlek, layari laman web rasmi di https://www.legoland.com.my/explore/shows-entertainment/lunar-new-year/ atau halaman media sosial LEGOLAND di Facebook dan Instagram.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

LEE MINHO

Nikmati Program Terhebat Drama & Filem Korea di Astro Pada Januari Ini

Kugiran Masdo Kembali Dengan Single Terbaharu INILAH JALANNYA