in

Lee Minho Bakal Dipamerkan di Madame Tussauds Hong Kong

Madame Tussauds Hong Kong hari ini telah menyambut kedatangan bintang kedua dari Korea untuk daya tarikan. Kalau sebelum ini, di sana ada terpacaknya pelakon kacak Kim Tan dari drama Korea, The Heirs dan kini, patung lilin Lee Minho pula menunggu giliran untuk dilancarkan di Madame Tussauds Hong Kong pada bulan Januari dan dipamerkan hingga 31 Mac.

Lee Minho Bakal Dipamerkan Di Madame Tussauds Hong Kong

[dropcap]L[/dropcap]ee Minho memulakan kerjaya lakonan pada tahun 2006 dan kejayaan beliau memuncak pada tahun 2009 dengan peranan utama sebagai Gu Jun -Pyo dalam Boys Over Flowers . Selepas itu dia membintangi drama tindakan hit City Hunter, di mana Lee melonjak naik menjadi pelakon lelaki paling hangat di Asia. Beliau baru-baru ini telah dianugerahkan 5 anugerah untuk peranannya dalam The waris di ‘ SBS 2013 Anugerah Drama ‘, menjadi yang paling pelakon yang memenangi anugerah untuk diiktiraf oleh profesional industri.

Patung lilin Lee telah dipinjamkan oleh Madame Tussauds Shanghai untuk dipamerkan di tarikan Hong Kong. Stylist peribadinya telah membantu untuk mereka bentuk patung lilin eksklusif beliau, memaparkan bintang Korea generasi baru bergaya dengan jaket tipis hitam dan bowtie.

Pengurus Besar Madame Tussauds Hong Kong, Kelly Mak berkata:

“Kami berbangga untuk mengumumkan pelakon yang sangat terkenal, Lee Minho, sebagai tokoh lilin pertama kami memasuki Tahun Baru. Kami percaya bahawa bintang ini berkilauan akan menjadi kemuncak bagi Madame Tussauds Hong Kong pada bulan-bulan – satu perayaan prestasi yang memenangi anugerah baru-baru ini.”

Bermula hari ini melalui hingga 31 Disember tahun ini, Madame Tussauds Hong Kong telah bekerjasama dengan 7-11 kedai serbaneka di mana para tetamu boleh membeli kupon penebusan dalam pertukaran untuk tiket pada harga promosi pada semua kedai-kedai mereka (tidak termasuk The Peak ). Para tetamu juga kepada kupon diskaun HK $ 110 untuk penggunaan di tapak * dengan barang-barang seperti cenderahati dan memaparkan lilin tangan. Bagi orang dewasa, kupon tiket harga penebusan akan HK $ 199, dan untuk kanak-kanak ( 3-11 tahun) / warga tua ( 65 tahun atau lebih), harga akan HK $ 145.

Para tetamu juga akan disambut oleh Allah Fortune di Tahun Baru Cina dari 31 Januari-4 Februari dengan Kandi bertuah untuk semua orang ingin yang terbaik daripada nasib.

Lee Minho Bakal Dipamerkan Di Madame Tussauds Hong Kong

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Suami Linda Onn

Rangginya Aloft Kuala Lumpur Sentral