in , ,

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah di UTMKL Pada 9 Disember Ini

UTM Holdings Sdn. Bhd. & UTM Hotel & Residence menganjurkan konsert pada 09 Disember 2022. Penghargaan Kepada Dato’ Jamal Abdillah di Konsert Gemilang.

UTM Holdings Sdn. Bhd. & UTM Hotel & Residence berbangga untuk membawakan dan menganjurkan ‘Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah’ pada hari Jumaat, 9 Disember 2022 – 8.45 malam di Grand Banquet Hall, Residensi UTMKL.

Konsert ini diadakan bersempena program mempromosikan Residensi UTMKL sebagai ruang acara pelbagai guna dan mengumpul dana melalui Endowmen UTM untuk pelajar yang kurang berkemampuan di Universiti Teknologi Malaysia. 

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

Konsert ini menampilkan Raja Pop Malaysia Dato’ Jamal Abdillah dengan lagu-lagu malar segar seperti ‘Kekasih Awal dan Akhir’, ‘Seroja’, ‘Sepi Seorang Perindu’ dan banyak lagi. Penyanyi lagenda itu akan diiringi oleh 7 pemain muzik. 

Dato’ Jamal Abdillah bersama anak-anak lelakinya, Zaki Yamani & Osama Yamani juga akan berada di pentas dengan lagu-lagu hits beliau seperti ‘Gadis Melayu’.

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

UTM Holdings Sdn. Bhd. berbesar hati untuk berkolaborasi dengan Dato’ Jamal dalam konsert ini berikutan status populariti dan permintaan yang memberangsangkan. 

UTM Holdings Sdn. Bhd. telah mendapat maklumbalas yang menggalakkan daripada pelbagai pihak mengenai konsert Dato’ Jamal Abdillah dan kami bersedia untuk menyajikan hiburan yang berkualiti kepada orang ramai terutamanya komuniti sekitar UTMKL. 

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

Konsert ini juga bertujuan untuk mengumpul dana bagi Program CSR kami bagi tahun 2022 dengan memperuntukkan 5% daripada jualan tiket yang akan disumbangkan kepada pelajar UTM. Penglibatan individu, kumpulan korporat dan NGO dialu- alukan untuk menyumbang bagi mencapai objektif ini.

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

Konsert ini terbuka kepada orang ramai dan tiket dijual bermula dari RM150.00 hingga RM350.00 bagi setiap tempat duduk. Kami juga menawarkan kepada 100 penonton untuk berpeluang menyertai Buffet Supper eksklusif kami selepas konsert di The Sage @ Sixth Restaurant bersama Dato’ Jamal Abdillah dengan harga istimewa hanya RM50.00++

Pemegang tiket juga layak mendapat kadar istimewa untuk penginapan hanya RM140++ termasuk sarapan pagi.

Restoran The Sage @ Sixth juga menawarkan makan malam bufet istimewa dengan harga hanya RM50++/pax pada hari konsert dengan menampilkan hidangan tempatan dan antarabangsa. The Sage @ Sixth adalah tempat yang sesuai untuk anda membawa keluarga dan pelanggan anda menjamu selera dalam suasana yang selesa dan mengujakan untuk makan tengah hari dan makan malam.

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

Mengenai Dato’ Jamal Abdillah

Dato’ Jamal telah merangkul beberapa anugerah. Atas pencapaian cemerlang dan sumbangannya kepada industri hiburan beliau telah dianugerahkan ‘Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat’ (ABPBH 2008) yang diterimanya pada 2009 pada ‘Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008’ di Genting Highland.

Selepas berehat hampir setahun, beliau memutuskan untuk mengadakan konsert solo ‘Konsert Kembara Seniman’ untuk peminatnya di Panggung Sari, Istana Budaya pada 2010. Berikutan itu, sebuah lagi konsert solo bernama ‘J2011 Lagenda’ telah diadakan di tempat yang sama dan konsert lain di Istana Budaya dari 2012 hingga 2022. Kali ini, konsertnya memfokuskan vokalnya dengan susunan muzik yang menyentuh dan memikat hati ramai penonton. Pada September 2011 dia telah dijemput untuk membuat persembahan di Singapura di mana dia tidak menjejakkan kaki selama

hampir 30 tahun. Selepas 12 tahun, untuk Tahun Baru 2023, Dato Jamal Abdillah dijemput sekali lagi untuk membuat persembahan di Singapura. Konsert ‘Aku Jamal…Perjalananku, Di Dewan Esplanade, Singapura pada 1hb. Januari, 2023.

Beliau diberi penghormatan untuk menjadi artis Melayu pertama mengadakan konsert solo di Stadium Tertutup Singapura. Sebuah stadium yang boleh mengisi 3,500 orang. Dato’ Jamal Abdillah, penyanyi merangkap pelakon dengan kisah silam yang penuh kemelut. Perjalanannya diteruskan dan beliau tidak akan berhenti!

Hotel ini akan terus menganjurkan konsert lain pada masa hadapan dengan menampilkan lebih banyak artis tempatan dan antarabangsa dari pelbagai genre.

Untuk jualan tiket, sila hubungi Rakan Tiket Rasmi MyTicket Asia @ www.myticket.asia atau hubungi Penganjur Utama, Rusle 012-610 1704 & Rodzie 019-2243821

Konsert Gemilang Bersama Dato’ Jamal Abdilllah Pada 9 Disember Ini

UTM Hotel & Residence, Kuala Lumpur.

UTM Hotel & Residence, Kuala Lumpur merupakan hotel yang tersendiri yang menampilkan kehangatan kota Kuala Lumpur. Gabungan tradisi dan kemodenan dalam reka bentuk dalamannya, dan perkhidmatan yang elegan serta mempamerkan seni kulinari dalam hidangan tempatan yang asli memberi inspirasi untuk menjadi salah satu pilihan pilihan untuk tetamu dari sektor perniagaan dan percutian.

Terletak hanya 10 hingga 15 minit dari KLCC, Kuala Lumpur , UTM Hotel & Residence mengalu- alukan anda dengan layanan Budaya Malaysia kami, yang terkenal dengan kemesraan dan warisan tradisinya. 

Dengan lokasinya yang menghadap ke pusat bandar Kuala Lumpur serta Menara Berkembar Petronas, UTM Hotel & Residence akan menyajikan tetamu dengan keselesaan dan kemudahan yang mereka perlukan untuk perniagaan, rehat dan rekreasi UTM Hotel & Residence yang menyediakan 500 bilik dan memberi penekanan kepada pelanggan dari sektor perniagaan dan juga rekreasi telah mengukuhkan portfolionya untuk membina dan berkembang lebih jauh dalam jenama Hospitaliti Malaysia Sejati.

Hotel ini berusaha untuk menjadi pemimpin hospitaliti yang bergaya dan berpandangan jauh. Daripada acara persendirian ke jamuan perniagaan yang eksklusif dan hari romantis untuk diingati, hotel ini berpegang teguh pada slogannya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rakam Versi Baharu Lagu JIKA, Nuha Bahrin & Naufal ‘Mendunia’ di Indonesia

Selepas Dedah Wajah Bilal, Neelofa & Haris Dilihat Bercuti Di Langkawi