in ,

Konsert AFGAN Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Penyanyi dan penulis lagu terkemuka Indonesia, Afgan akan kembali ke Malaysia untuk meraikan sambutan ulang tahun sedekad dalam industri muzik melalui Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 pada 3 November 2018 (Sabtu) bertempat di Plenary Hall, KL Convention Centre.

Dianjurkan oleh Nizra Production Sdn Bhd, konsert ini merupakan hadiah istimewa dari Afgan buat peminat setia beliau sepanjang 10 tahun pembabitan dalam industri muzik.

Konsert intim ini akan membawa penonton menyaksikan rangkuman perjalanan karier Afgan bermula dari album pertama, Confession No.1 pada 2008 hingga album terkini beliau berjudul, DEKADE.

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Soft Launch Konsert AFGAN Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Ketua Pegawai Operasi Nizra Production Sdn Bhd, Nik Iruwan Datuk Nik Izani berkata

“Konsert ini begitu istimewa kerana Malaysia telah dipilih sebagai lokasi pertama sambutan ulang tahun ke-10 Afgan dalam industri muzik.”

Dewan Plenary di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur telah dipilih sebagai lokasi rasmi konsert dimana ia mampu memberi suasana intim bersesuaian dengan objektif konsert.

“Dengan mempunyai kapasiti untuk memuatkan hampir dua ribu lima ratus orang (2500) beserta kekuatan populariti Afgan di Malaysia, kita menjangkakan sebuah konsert yang sold-out.” – Nik.

Selain Nizra Production, turut sama hadir ialah Maybank selaku penaja rasmi konsert.

Jejaja kelahiran Jakarta, Afgansyah Reza atau lebih dikenali sebagai Afgan, telah memenangi lebih 50 buah anugerah termasuk Album Terbaik dan Artis Lelaki Terbaik di Anugerah Planet Muzik, sebuah majlis yang mengiktiraf kejayaan artis di rantau Asia.

Penyanyi bersuara emas ini juga pernah berkolaborasi dengan artis seperti Shiela Majid, Rossa, Raisa, SonaOne dan terkini bersama Isyana Sarasvati dan Rendy Pandugo.

Beliau juga pernah membintangi beberapa buah filem seperti Cinta 2 Hati dan Refrain dan program TV, termasuk menjadi juri bagi X Factor Indonesia.

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Album terbaru Afgan berjudul DEKADE telah dilancarkan baru-baru ini mengandungi 14 buah lagu termasuk 3 buah lagu dari album terdahulu. Pasti ramai peminat mengingati lagu-lagu hit beliau seperti Jodoh Pasti Bertemu, Panah Asmara, Bukan Cinta Biasa, Pesan Cinta, Knock Me Out, X (duet bersama SonaOne), dan terkini dari album DEKADE, berjudul Sudah.

Terkenal dengan kekuatan vokal yang tersendiri, konsert ini pastinya akan membuai perasaan peminat Afgan sambil melihat perjalanan dan transformasi beliau bukan sahaja sebagai penyanyi malah perkembangan muzik Afgan sendiri.

Konsert ini dianggap begitu dekat dan bermakna buat Afgan kerana ia akan memperlihatkan rangkuman pengaruh muzik yang membentuk kematangan beliau dalam industri hari ini.

Tiket konsert boleh didapati bermula 21 September 2018 (Jumaat) dan dijual pada harga RM288 (Silver), RM588 (Gold), RM888 (Platinum) dan RM1288 (Diamond VVIP).

Bagi pembeli tiket Diamond VVIP, akan menerima pas Meet and Greet berserta CD dan poster yang ditandatangani oleh Afgan.

Manakala, berita baik buat pemegang kad debit dan kad kredit Maybank, sebanyak 10% diskaun ditawarkan untuk setiap pembelian tiket bagi semua kategori.

Sebarang pertanyaan lanjut, sila layari https://premier.ticketcharge.com.my atau hubungi Hotline di talian 03-9222 8811.

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Diiktiraf sebagai salah satu artis lelaki terbaik di Indonesia, peminat Afgan akan dijanjikan dengan sebuah persembahan yang intim, berbeza dari sebelum ini dan yang paling utama sekali, membawa penonton menikmati sebuah perjalanan muzik yang indah dan menghiburkan.

Afgan akan kembali ke Malaysia untuk meraikan sambutan ulang tahun sedekad dalam industri muzik melalui Konsert DEKADE Live in Kuala Lumpur 2018 pada 3 November 2018 (Sabtu) bertempat di Plenary Hall, KL Convention Centre.

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Konsert Afgan Dekade Live In Kuala Lumpur 2018

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Celcom Syarikat Pertama Terima Persijilan ISO 18295-2:2017

EKSKLUSIF: Taktik Izzue Islam Menang Tempat Ke-2 SUPER SPONTAN XTRAVAGANZA