in , ,

Teruja Menanti Drama MONEY HEIST: KOREA – JOINT ECONOMIC AREA

Apabila sempadan kelihatan akan lenyap, penduduk di semenanjung yang telah lama berpecah kelihatan akan bersatu semula — tetapi terdapat akibat yang membimbangkan. Itulah premis menarik Money Heist: Korea – Joint Economic Area.

Seperti yang didedahkan oleh teaser baharu siri itu hari ini, di bawah kesatuan ekonomi baharu, “hanya yang kaya menjadi lebih kaya.” Ke dalam dunia baharu ketidaksamaan yang kejam ini melangkah sekumpulan pencuri dari Korea Utara dan Selatan, diketuai oleh Profesor, yang berhasrat untuk melakukan rompakan yang mencipta sejarah.

Drama Bersiri 'Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Pembuatan semula siri Sepanyol La Casa De Papel, Money Heist: Korea – Joint Economic Area ialah filem blockbuster Korea pertama yang memulakan separuh kedua tahun ini, dan ia akan menampilkan lakonan berbeza pengarah Kim Hong-sun dan penulis Ryu Yong-jae mengenai kisah popular ini.

Dalam penceritaan semula baharu ini, terdapat Joint Economic Area – terletak di mana Korea Utara dan Selatan hari ini dibahagikan – yang mengandungi mint yang menjadi tumpuan tindakan. Di tengah-tengah penyatuan semula, mint mencetak mata wang bersatu baharu sebagai asas untuk membina ekonomi bersama yang stabil.

Keterujaan Menantikan Drama Bersiri Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Ryu adalah peminat tegar siri Sepanyol asal, dan berkata: “Rasanya seperti takdir apabila saya ditawarkan untuk mengadaptasi cerita asal. Saya tertarik dengan premis pembuatan semula kerana ia bukan sahaja mengenai konflik antara perompak dan polis, tetapi ia juga menambahkan lapisan baharu seperti ketegangan, ketidakpercayaan dan keharmonian antara Korea Utara dan Selatan. Situasi di mana pencuri dari Korea Utara dan Selatan bergabung tenaga, dan polis dari utara dan selatan berganding bahu untuk menghentikan perjalanan mereka menambah lensa Korea ke dalam IP asal.”

Kim menambah: “Saya suka cerita asal. Ia menampilkan banyak watak, dan setiap satu daripada mereka menarik dengan cara mereka sendiri. Saya percaya watak-watak itu akan menarik pada bila-bila masa dan di mana sahaja ia ditetapkan.”

Drama Bersiri 'Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Seni teaser yang dikeluarkan sebelum ini membangkitkan selera penonton terhadap watak yang dibayangkan semula ini. Selain memperkenalkan krew baharu berpakaian jumpsuit merah khas Money Heist, peminat juga mendapat pandangan pertama topeng Hahoe tradisional yang menarik yang dipakai oleh kumpulan pencuri ini.

Mereka juga telah melihat sekilas “The Professor”, lakonan Yoo ji-tae (dari filem ikonik Korea Old Boy). Ahli strategi genius yang cuba mengubah dunia melalui rompakan ini disertai oleh pelakon yang hebat, termasuk Park Hae-soo dari filem terkenal Squid Game dan Kim Yoon jin dari siri legenda AS Lost.

“Apabila pasukan kreatif ini datang kepada kami dengan visi mereka untuk pembuatan semula Money Heist, kami melihat peluang untuk membawa perspektif baharu dan lensa unik Korea kepada kisah yang digemari ini,” kata Keo Lee, Pengarah Kandungan untuk Netflix Korea.

“Money Heist asal menunjukkan bagaimana penceritaan yang hebat boleh digemari di mana-mana, dan kandungan Korea telah terbukti mempunyai kuasa yang sama. Kami tidak sabar untuk melihat bagaimana dunia akan bertindak balas apabila kami menyatukan kisah epik ini dengan bakat Korea terkemuka dan peminat global yang bersemangat.”

Money Heist: Korea – Joint Economic Area Bahagian 1 ditayangkan pada 24 Jun hanya di Netflix.

Drama Bersiri 'Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Production Information 

Title: Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Original Series: La Casa de Papel

Directed by: Kim Hong-sun

Written by: Ryu Yong-jae, Kim Hwan-chae and Choe Sung-jun

Starring: Yoo Ji-tae (Professor), Kim Yunjin (Seon Woojin), Park Hae-soo (Berlin), Jun Jong-seo (Tokyo), Lee Won-jong (Moscow), Park Myung-hoon (Cho Youngmin), Kim Sung-o (Cha Moohyuk), Kim Ji-hun (Denver), Jang Yoon-ju (Nairobi), Lee Joobeen (Yun Misun), Lee Hyun-woo (Rio), Kim Ji-hoon (Helsinki), Lee Kyu-ho (Oslo) etc.

Produced by: BH Entertainment and Zium Content

Distributed by: Netflix

Part 1 Release Date: June 24, 2022

Official Website: www.netflix.com/MoneyHeistKorea

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Elica Paujin

Cara Astro Go Shop Sambut Pesta Kaamatan & Hari Gawai 2022

Lee Kwang Soo | 12

Nikmati Rancangan Hangat Korea Dengan K-Plus (Saluran Astro 396)