in ,

Kemunculan Agilan “Alligator” Thani di ONE on Prime Video 3 Media Day

ONE Championship, organisasi seni mempertahankan diri terbesar di dunia mengadakan hari media hari ini di Kuala Lumpur di Blueprint Martial Arts Gym bersama bintang MMA tempatan Agilan “Alligator: Thani.

Acara itu memberi peluang kepada media untuk berinteraksi dan mendekati Thani sebelum pertarungannya semasa ONE di Prime Video 3 Sabtu, 22 Oktober di Axiata Arena menentang Ilja Stojanov dari Jerman (Rekod Pro MMA: 7-0-1).

Thani (Rekod Pro MMA: 10-7-0) menyatakan: “Saya telah melakukan ini selama yang saya ingat, dan sama ada saya menang atau kalah, prestasi sentiasa menjadi kunci. Itulah yang saya pelajari selama ini, dan saya akan sekali lagi mencari persembahan yang mantap di akhir saya.”

ONE-AGILAN THANI

Pertarungan terbaru Thani ialah di ONE 156 di mana beliau tewas kepada Tae Ho Jin melalui keputusan “submission” pada April lalu.

Sebagai seorang amatur yang tidak pernah tewas, Thani merangkul kejuaraan kebangsaan Malaysia sebelum menjadi profesional, di mana beliau memenangi enam pertarungan berturut-turut di pentas global ONE Championship untuk memperoleh pukulan di Kejohanan Dunia Welterweight.

Bagaimanapun, pencapaian paling ketara bintang MMA Malaysia itu telah berlaku di luar sangkar. Semasa kecil, Thani bergelut dengan obesiti, dengan berat hampir 140kg pada satu ketika. Ini membawa kepada buli berterusan yang mendorongnya untuk mendapatkan latihan seni mempertahankan diri dalam usaha menurunkan berat badan dan belajar bagaimana mempertahankan diri.

Ini terbukti apabila keputusan yang diambil mengubah hidupnya, kerana beliau berjaya menurunkan berat badan 55kg dalam satu tahun dengan berlatih dalam jiu-jitsu Brazil dan disiplin lain, mengubah dirinya daripada seorang remaja yang berlebihan berat badan kepada seorang atlet elit.

Untuk lebih banyak kemas kini tentang ONE, sila layari www.onefc.com, ikuti kami di Twitter dan Instagram @ONEChampionship, dan sukai kami di Facebook di https://www.facebook.com/ONEChampionship.

ONE-AGILAN THANI

Mengenai ONE Championship™

ONE ialah pertubuhan seni mempertahankan diri terbesar di dunia, menduduki antara lima sukan terbaik dunia untuk tontonan dan penglibatan dengan capaian terkumpul lebih 400 juta peminat, menurut Nielsen. ONE menghasilkan dan mengedarkan acara bertaraf dunia di lebih 150 negara, menampilkan artis bela diri dan Juara Dunia dari lebih 80 negara dan semua gaya seni mempertahankan diri termasuk MMA, Muay Thai, tinju kickboxing, jiu-jitsu Brazil dan banyak lagi. ONE boleh ditonton di kebanyakan penyiar bebas ke udara dan digital terbesar, termasuk Prime Video Sports, ELEVEN Sports, Star Sports, Beijing TV, iQIYI, One Sports, Abema, IB, NET TV, Vidio, Startimes, Mediapro, Thairath TV, VieOn, Skynet, Mediacorp, Spark Sport, Match TV, Dubai Sports, RedeTV dan banyak lagi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem Prekuel Mat Kilau tanpa Syamsul,Yusuf, Adi Putra & Beto Kusyairi

BON ZAINAL

Forum Informatif Trend Industri Fesyen Menghiasi MY Gaya Month