in , ,

Kejutan! Aziz Harun Ada Sebab Tarik Diri dari BIG STAGE

Konsert Big Stage minggu ketiga menyaksikan kejutan apabila peserta dari Brunei, Aziz Harun menarik diri secara rasmi.

Selepas tiga minggu bertahan dalam program Big Stage 2019, penyanyi Aziz Harun akhirnya mengalah dan mengumumkan menarik diri daripada meneruskan menyertai pertandingan itu. Pengumuman penarikan diri itu dibuat oleh Aziz selepas mengadakan perbincangan bersama pihak produksi. Keputusan dibuat kerana ingin melanjutkan pelajaran ke luar negara.

Kira-kira tiga jam sebelum konsert minggu ketiga bermula, Aziz memberi bayangan awal apabila dia memuat naik posting di Twitter menyatakan persembahan minggu ini adalah yang terakhir untuknya.

“Mungkin hari ini adalah hari terakhir saya di Big Stage,”

– Aziz Harun

Muat naik itu disedari penyanyi Alif Satar selaku hos yang terus mendapatkan penjelasan selepas Aziz selesai menyanyikan lagu Beautiful nyanyian asal penyanyi antarabangsa, Bazzi.

“Saya ingin tarik diri. Selepas berbincang dengan produksi, Aziz akan tarik diri daripada Big Stage. Aziz dapat tawaran belajar di luar negara, dan ramai tahu benda ini penting bagi Aziz. Lama saya tunggu benda ini, terima kasih semua kerana masih menyokong Aziz,” 

– Aziz Harun

Bagaimanapun ‘drama’ di atas pentas itu segera disekat Sherry Alhadad selaku hos apabila menyatakan bahawa pihak produksi harus berbincang terlebih dahulu sebelum sebarang keputusan dibuat.

Aziz tetap dengan keputusannya untuk meninggalkan pentas Big Stage 2019.

Hasil perbincangan, Aziz bagaimanapun nekad dengan keputusannya untuk tidak meneruskan pertandingan kerana isu peribadi.

“Saya akan terus tarik diri daripada Big Stage. Saya dapat tawaran belajar di luar negara.

“Dah lama saya tunggu untuk dapat peluang macam ni. Saya ucap terima kasih kepada pihak produksi, juri dan semua peminat,”

-Aziz Harun

Terdahulu menurut penyanyi dan komposer Ajai selaku juri jemputan, Aziz dilihat tidak bersedia ketika menyampaikan lagu Beautiful.

“Sebelum awak masuk tadi, saya tengok muka awak dah pucat.

“Ketika itu awak masih lagi sedang bercelaru untuk ingat corak persembahan. Sepatutnya ketika hampir nak buat persembahan semua itu tak perlu lagi dah, sebab itu rehearsal.

“Sepatutnya ketika di pentas, daya keyakinan perlu tinggi. Nampak sukar untuk awak bawakan lagu ini,”

– Aziz Harun

Persembahan buruk itu juga menyebabkan Aziz memperoleh keputusan paling rendah itu sebanyak 56 peratus.

Sejak penyertaannya dalam Big Stage 2019, Aziz yang popular dengan lagu Senyum itu sering menerima kritikan daripada juri profesional.

Sementara itu peserta Indonesia, Dinda Permata yang sepatutnya tersingkir pada minggu ini dengan keputusan tercorot iaitu 62 peratus akhirnya terselamat.

Produksi mengambil keputusan untuk tidak membuat penyingkiran bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan Aziz Harun.

Dinda Permata dalam persembahan lagu Terlalu Memuji menyaksikan kritikan membina oleh Juri Tetap, Datuk Seri Siti Nurhaliza.

Bertemakan Glocal Hits, minggu ketiga pentas Big Stage menyaksikan setiap peserta memberi persembahan mantap.

Bagaimanapun, minggu hadapan pasti lebih mencabar apabila tema “Duominasi” dimana setiap peserta bakal berduet bersama penyanyi tempatan.

Antaranya Aizat Amdan, Marsha Milan, Shiha Zakir, Sufian Suhaimi dan Haqiem Rusli.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dinda Permata | 21

Lupa Lirik & Menangis, Ini Luahan Jujur dari DINDA PERMATA

Makan Malam TODAK X BIGO STAR 2019 Catat Sejarah