in , ,

Jualan Tiket Early Bird Rainforest World Music Festival 2024 Kini Dibuka

Rainforest World Music Festival (Rwmf) 2024 Jualan Tiket Early Bird Dibuka 12 April 2024 Dengan Hadiah Lebih Rm100,000 Untuk Pemegang Tiket Bertuah

Rainforest World Music Festival

Rainforest World Music Festival (RWMF) 2024 sedang bersiap sedia untuk acara yang luar biasa tahun ini, dengan tiket akan mula dijual mulai 12 April jam 12.00 tengah hari! Festival yang dinanti-nantikan ini akan berlangsung dari 28 Jun hingga 30 Jun 2024, menawarkan sambutan meriah pemuzik dan penghibur antarabangsa bertaraf dunia termasuk The Best Of Kitaro Live, Kelab Sosial Havana, Dato’ Zainalabidin dan pek kuasa Sarawak yang berbakat berbilang artis, Belle Sisoski.

Pengunjung festival akan mempunyai pilihan untuk memilih daripada pelbagai kategori tiket, memastikan pengalaman yang disesuaikan dengan pilihan mereka. Bagi mereka yang ingin menikmati perayaan satu hari, Pas 1 Hari tersedia dengan harga tiket awal yang istimewa dari 12 April hingga 5 Mei, berharga RM235 untuk dewasa. Membeli tiket early bird bermakna penjimatan sehingga 40%.Tempoh pra-jualan dari 6 Mei hingga 27 Jun menawarkan tiket pada RM283, dan harga jualan pintu pada RM333.

Jualan Tiket Early Bird Rainforest World Music Festival 2024 Kini Dibuka

Bagi peminat muzik yang ingin mendalami perayaan hujung minggu penuh, Pas 3 Hari yang diidamkan memberikan akses kepada semua yang ditawarkan oleh RWMF 2024. Berharga RM635 untuk dewasa, pas ini adalah mencuri dan memastikan perayaan muzik, budaya dan komuniti tanpa gangguan. Membeli Pas 3 Hari bukan sahaja menjamin pengalaman yang memperkaya tetapi juga menawarkan peluang kepada pengunjung festival untuk memenangi hadiah bernilai lebih RM100,000. Ini adalah peluang untuk mencipta kenangan yang berkekalan dan membawa pulang ganjaran yang luar biasa!

Tahun ini, Festival Muzik Dunia Hutan Hujan 2024 merangkumi tema ‘Evolusi.’ Memandangkan festival ini terus mengorak langkah berani ke arah kemampanan dan pelancongan yang bertanggungjawab, ia menjemput hadirin untuk menyertai perjalanan ke arah masa depan yang lebih mementingkan alam sekitar. Daripada inisiatif mesra alam kepada menyokong amalan yang lebih hijau, RWMF 2024 bertujuan untuk memberi inspirasi kepada perubahan positif.

Menampilkan barisan pelbagai 21 lakonan secara keseluruhan, festival itu menghimpunkan 68 pemuzik antarabangsa dari 14 negara di 6 benua, bersama 63 artis tempatan yang berbakat. Secara kolektif, tindakan ini mempunyai pangkalan peminat global yang besar berjumlah 12 juta, terdiri daripada pengikut daripada platform seperti Spotify, YouTube, Instagram, Twitter dan Facebook.

Antara persembahan utama festival itu ialah pemenang anugerah Grammy dan Golden Globe artis rakaman Jepun yang terkenal dengan muzik instrumental elektroniknya yang cemerlang. The Best Of Kitaro Live akan hadir ke Festival Muzik Dunia Hutan Hujan buat kali pertama untuk mempesona dan memikat penonton dengan gubahan halusnya dan membawa mereka ke perjalanan muzik yang tiada tandingannya.

Jualan Tiket Early Bird Rainforest World Music Festival 2024 Kini Dibuka

Di samping The Best Of Kitaro Live, tajuk utama di RWMF tahun ini dari Malaysia Barat tidak lain adalah artis pemenang anugerah Dato’ Zainalabidin, yang terkenal dengan lagu hitnya ‘Hijau’ yang sentiasa hijau selama lebih tiga dekad. Ia merupakan antara beberapa lagu pertama di negara ini yang dikategorikan di bawah genre ‘World Music’ ketika konsep itu masih baru di Malaysia. Mewakili Malaysia Timur ialah Belle Sisoski Sarawak sendiri, yang terkenal menggunakan platform kreatifnya untuk meningkatkan kesedaran tentang hak orang asli, pemuliharaan alam sekitar dan muzik di Sarawak.

Tandai kalendar anda untuk 12 April, 12.00 tengah hari, apabila jualan tiket untuk Rainforest World Music Festival 2024 dibuka secara rasmi serta permulaan tawaran tiket early bird. Semua harga yang dinyatakan di atas adalah tidak termasuk yuran tiket. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan tiket anda pada kadar diskaun dan menangi hadiah hebat sebelum tamat tempoh!

Untuk maklumat lanjut dan tempahan tiket, sila layari laman web rasmi Rainforest World Music Festival 2024 di www.rwmf.net.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ujibakat Reality Show The Maverick Academy The Demon Chef Alvin Leung

Top 5 Iklan Raya Paling Menyentuh Perasaan, Diinspirasi Dari Kisah Benar