in , ,

Johan As’ari Cinta Lana Nordin Bukan Shila Amzah

Ramai yang terkejut badak apabila menatap akhbar Berita Harian hari ini, di ruangan Hip telah mendedahkan pengakuan terbuka dilakukan oleh pelakon filem Juvana, Johan As’ari bahawa beliau telah melamar pelakon seksi Lana Nordin atau nama sebenarnya, Mazlina Hasan Nodin. sebagai permaisuri hidupnya selepas 3 hari jumpa.

Wow, cepat dan sepantas kilat rupanya kesan dari cinta ni kan? Cinta pandang pertama. Cinta berputik semasa Johan & Lana menjayakan sebuah program pada 18 Oktober lalu. Johan yakin Lana adalah calon suri seperti yang didoakan di depan Kaabah ketika mengerjakan umrah, awal tahun ini.

Siapa sangka, tak ramai yang menduga, kerana di tatkala kita semua tertanya adakah benar Johan As’ari bercinta dengan Shila Amzah semasa dalam tempoh mereka bercinta selepas Johan As’ari tampil di Instagram dan muzik video penyanyi tersohor itu.

Kalau belek-belek balik, Johan As’ari telah mengeluarkan kenyataan sekitar bulan Jun di mana beliau akan melamar seseorang yang dirahsiakan pada hujung tahun ini. Jadi, maka benarlah kenyataan itu, Tapi Budiey pun terkejut dan hairan sekarang ni, kenapa Lana Nordin.

Lana Nordin pula, pernah mengeluarkan kenyataan beberapa bulan sebelum ini mengatakan dia mahu mencari calon suami yang boleh membimbingnya kalau boleh yang beragama untuk menjadi insan yang lebih baik.

Lana Nordin & Johan

Apa Respon Shila Amzah?

Ekoran berita yang amat mengejutkan itu, rata-rata pengikut laman sosial Shila telah memberi kata-kata positif buat penyanyi itu dan meminta agar dia tidak terus bersedih atas keputusan yang telah dibuat oleh Johan. Shila yang gemar berkomunikasi dengan peminat menerusi Twitter mahupun instagramnya bagaimanapun memberitahu bahawa beliau menerima segala ketentuan takdir dan percaya pasti ada hikmah disebalik semua yang berlaku.

“Tak apa, jodoh ALLAH yang tentukan, Sha terima siapa pun jodoh Sha. Doakan yang terbaik lagipun ALLAH tahu dan ada hikmah semuanya,”

Itulah katanya yang menjawab segala respon diberikan oleh peminatnya di laman sosial Instagram.

Pada masa sama, Shila yang popular dengan lagu Patah Seribu itu turut menyatakan, dia tidak akan mengulangi lagi perbuatan yang mengaibkan dirinya dan keluarga seperti sebelum ini.

Bagi penyanyi itu, zaman telah berubah dan kini dirinya lebih matang untuk menghadapi segala rencah kehidupan.

“The silly side of me..well,parts and parcels of life..kita tetap kena jalan ke depan..tak kira seberapa berat pun kaki kita melangkah..well..as i said before..hidup kita ada banyak cabang pilihan..ada banyak perhentian sebelum sampai ke destinasi..so..why bother?cmon people..chin up..and let it be:)

“ALLAH itu berkuasa..Maha kuasa dari segalanya.. don’t worry guys..i ain’t that girl with white scarf and the guitar no more..so..l ets fill our life with love.. no hatred.. no regrets.. i love you guys..always..from the bottom of my heart..i can never thank you enough#Shayang#Shilalas forever:).”

Melalui perkongsian foto terbaru, Shila turut memberi kata-kata positif buat ibu Johan.

“Please be strong aunty sayang..we love you..no matter what:) ALLAH knows better..we are here for you.. balik nanti kita pergi jalan-jalan..i promise..:*@firdausari.”

Cinta Johan As’ari & Lana Nordin Dapat Restu Keluarga

Memetik laporan Berita harian hari ini, Johan membuat membuat pengakuan bahawa dirinya telah melamar pelakon seksi, Lana untuk dijadikan isteri berdasarkan ‘gerak hati’. Johan juga percaya dan yakin Lana merupakan calon suri seperti yang didoakan di depan Kaabah ketika mengerjakan umrah, awal tahun ini. Dengan pengakuan yang dibuat oleh Johan maka segala persoalan sejauhmana hubungan antara Johan dengan Shila sebelum ini terjawab apabila pelakon filem Paku itu menjelaskan bahawa keakraban mereka sebatas abang dan adik sahaja. Kata Johan, hubungannya dengan Lana sudah dimaklumkan kepada ibu Shila dan mereka merestuinya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama Bersiri Tangisan Bulan Madu 2

Apa Istimewa Stesen Radio Terbaru ULTRA?