in , ,

Siapa Jessica Iskandar & Ini Gambar Shenny Andrea Dalam Filem DIVA

Jessisca Iskandar (Mera)
Jessisca Iskandar atau lebih dikenali sebagai Chika dilahirkan di Jakarta pada 29 January 1988. Beliau perlu melalui ujibakat sebanyak empat kali sebelum berjaya meyakinkan pengarah untuk beliau memegang watak Mera. Beliau juga masih berlakon dalam sinetron Indonesia berjudul Cewek-Cewek Bandung. Anak bongsu kepada pasangan Hardi Iskandar dan Wulandari kali terakhir belakon di layar untuk filem Dealova. Beliau perlu melakonkan babak bercium dengan Benjamin Joshua lebih sebanyak 26 kali. “Itu adalah babak bercium yang pertama, dan yang kedua adalah lebih lagi,” ujar beliau. Beliau memulakan karier dengan bidang peragaan dan kini sedang menumpukan dalam pengajian Hiasan Dalaman di Universiti Trisakti di Jakarta. Bagi Jessisca, kesungguhan beliau dalam bidang lakonan bukan bererti mengabaikan pelajaran malah selalu menolak tawaran berlakon demi pembelajaran. “Belajar adalah untuk masa depan dan ianya adalah suatu peluang yang tidak boleh dipersia-siakan.” Model sambilan yang berdarah kacukan ini juga bermain bola keranjang dan biola pada waktu lapang.

568916881 7D956A4F44 O | 4

Watak MERA
Gadis Indonesia berusia 17 tahun yang berpisah dengan ibu bapa untuk mencari rezeki. Suara indah Mera telah menambat hati Kartika dan merubah hidupnya dari gadis kampung yang ayu kepada artis popular yang bergaya dibawah bimbingan Kartika. Memiliki perasaan cinta terhadap Idit, merupakan ahli yang paling sederhana di kalangan rakan-rakan. Bersikap terbuka dan sentiasa berterus terang dalam semua perkara. Mera berasal dari keluarga yang miskin dan bercita cita untuk mengumpul wang sebagai penjamin masa depannya. Memiliki impian untuk menghadiahkan sebuah rumah kepada ibu bapanya di kampung.

Shenny Andrea (Siska)
Lahir pada 9 Januari 1979, Shenny ialah seorang pelakon televisyen wanita di Indonesia. Sinetron televisyen yang pernah dibintangi Shenny ialah sinetron Dia dan filem agama, Hidayah. Beliau mempunyai kegemaran menonton TV dan mendengar radio serta takut pada Cicak. Ketakutan terbesarnya ialah takut pada kegelapan dan makanan kegemaran beliau ialah Dim Sum. Kelemahan beliau ialah kepada teman dan kekuatannya ialah keluarga. Pahlawan beliau ialah ibunya dan muzik kegemaran beliau ialah R&B dan Pop.

Watak SISKA
Pengurus dan agen Kartika, berumur 27 tahun. Cekap dalam melaksanakan tugasnya dan menjadi teman rapat Kartika. Seorang wanita yang berpendirian tegas. Sentiasa melebihi Jay berbanding rakan-rakan lain kerana dia meminatinya. Siska sentiasa bersikap terbuka terhadap Kartika demi kebaikan kerana merasakan dia amat memahami Kartika. Siska mempunyai prasangka ketika Kartika memberitahu niatnya untuk melatih empat remaja kampung itu menjadi artis terkemuka.

Gambar Shenny Andrea. Lawa siot! Sikit macam Misha Omar.

568914319 14Ae7C1092 O | 5
568435054 F89C6E1C6A O | 6
568430652 B9A4961E00 O | 7
568908345 08F9A1A49C O | 8

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hiasan Trending | 31

Gambar Perkahwinan Puteri Sultan Brunei

Ning Baizura 2020 | 32

Gambar Ning Baizura & Kartika dalam Filem DIVA