in , ,

Janna Nick Dedah Dengar Lima Suara Dalam Kepala Sepanjang Hari

Beberapa bulan lalu, pelakon Janna Nick mengejutkan ramai apabila mendedahkan dirinya menghidap penyakit bipolar. Janna berkata dia masih lagi menjalani rawatan dengan pakar sakit jiwa.

Menurut Janna berdepan masalah mental bukan sesuatu yang mudah untuk ditangani apatah lagi fikiran dan hatinya sentiasa tidak sehaluan. Ujarnya lagi, sikap riang dan gembira yang ditunjukkan juga bukanlah gambaran sebenar tentang sikap dirinya.

“Ketahuilah pesakit mental ni otak mereka ‘sangat bising’ sebab itu saya bercakap kuat. Kadang-kadang bukan saya saya happy go lucky atau lantang. Tapi hati dan otak tak sehaluan. Hati rasa lain, otak cakap lain,” katanya.

Dalam pada itu, Janna berkata dia sering berhadapan situasi dimana sering mendengar suara dan bisikan dalam kepala.

“Bayangkan duduk sendirian di tengah keramaian, pesakit mental kena berlawan dengan suara-suara dalam kepala sendiri.

“Bukan satu suara tapi empat hingga lima suara sepanjang hari. Hanya tidu menjadi waktu yang paling sunyi dan paling tenang sebab tu kadang-kadang ubatan sangat membantu,” katanya.

Tambah Janna, penyakitnya itu semakin teruk apabila melakonkan watak seorang pesakit mental dalam drama bersiri Misteri Mona.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Wanns Ahmad Mohon Maaf Muat Naik Video Tak Elok

Samsung Galaxy Z Flip3 5G kini Ditawarkan Melalui Pelan Postpaid Digi, Maxis, Celcom & U Mobile