in , ,

Dr. Azizan Masih Dahaga PHD Walaupun Sudah Lahirkan Ramai Jutawan!

Meskipun mempunyai jadual masa yang padat, Datuk Wira Dr. Azizan Osman mencari jalan bagi menyediakan dirinya untuk sentiasa ke hadapan dalam memikul tanggungjawab yang lebih besar.

Mentor usahawan itu, mengorbankan masa dan tenaganya untuk mendapatkan ilmu, strategi dan kajian terkini agar memberikan kelebihan persaingan buat usahawan di bawah bimbingannya.

Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Radz Mohd. berkata, beliau merupakan role-model kepada warga syarikat dan semua anak didik bimbingannya bila mana tidak pernah berhenti mencari ilmu-ilmu baharu walaupun sudah terbukti kepakarannya membimbing usahawan.

Jaga KPI Ibu, Asbab Murah Rezeki! - Datuk Wira Dr. Azizan Osman

Katanya, Dr. Azizan bukan hanya pergi belajar malah mengolah dan lakukan tindakan bagi membuktikan keberhasilan perkara yang dipelajari.

“Bayangkan meskipun ketika musim sambutan Hari Raya Aidilfitri sebelum ini, beliau sanggup meninggalkan tanah air untuk menuntut ilmu.

“Dr. Azizan bukan saja cakap malah melakukan apa yang disebut kepada ramai bangsa usahawan di luar sana,”

– Dr. Azizan
Jaga KPI Ibu, Asbab Murah Rezeki! - Datuk Wira Dr. Azizan Osman

Beliau berkata demikian ketika sesi konvokesyen Asia e University (AeU) yang merupakan university swasta bertaraf global dengan Akreditasi MQA bagi ijazah doktor falsafah (PhD) Pentadbiran Perniagaan sejak 2010 di mana tesis Dr. Azizan bertajuk Effect of Business Coaching on Growth and Performance and The Moderating Role of Competitive Advantage in Small Medium Enterprises in Malaysia di World Trade Centre Kuala Lumpur sebentar tadi.

Terdahulu, beliau telah menduduki peperiksaan bagi Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) dan lulus pada April lalu.

Tambah Radz, selain membimbing secara dekat sekitar 300 usahawan jutawan di RichWorks, Dr. Azizan kini mempunyai tanggungjawab besar apabila dilantik menjadi ahli Lembaga Pengarah Managepay Systems Bhd. (MPay) sebagai Pengarah Bukan Bebas.

Jaga KPI Ibu, Asbab Murah Rezeki! - Datuk Wira Dr. Azizan Osman

Dalam pada itu, Dr. Azizan ketika ditemui memberitahu, beliau sangat bersyukur dengan pengiktirafan yang diterima hari ini.

“Matlamat saya untuk mempersiapkan diri agar dapat terus memberikan nilai dan panduan berkesan buat bangsa usahawan khususnya perusahaan kecil dan sederhana (PKS) di dalam dan luar negara.

“Pengiktirafan dan kelulusan pendidikan yang diterima bukan semata-mata untuk diri sendiri, tetapi untuk diberikan kembali kepada orang ramai terutama usahawan dan organisasi,”

-Dr. Azizan
Jaga KPI Ibu, Asbab Murah Rezeki! - Datuk Wira Dr. Azizan Osman

Dr. Azizan berkata, beliau bersama RichWorks juga sudah 15 tahun dalam membimbing usahawan dan ia merupakan passion dirinya untuk melihat transformasi dan metamorfosis seseorang usahawan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ANIQ SUHAIR & SITI KHADIJAH HALIM

Lebih 3 Juta Penonton Bukti Gandingan Serasi Aniq Suhair & Siti Khadijah

Rizal Lafazkan Cinta Pada Datin Safieya dalam Siri Drama RAMPAS CINTAKU