in

Ivan Tai Bintangi Drama Mini Bersiri A.I In Love Bersama Janna Nick & Dini Schatzmann

Bintang Cina Ivan Tai telah dilihat membuat penampilan dalam teaser drama Radio Televisyen Malaysia (RTM) yang bertajuk A.I in Love. Menurut pasukannya, penggambaran telah selesai pada bulan September lalu dan drama ini akan ditayangkan di TV2 pada jam 8:30 malam, setiap hari Sabtu mulai 6 Februari 2021.

Mini bersiri empat episod ini juga akan ditayangkan di TV1 pada pukul 11:00 pagi, setiap hari Ahad bermula 7 Februari 2021 dan TV OKEY pada 9.00 malam bermula 14 Februari sehingga 17 Februari 2021.

Bercakap mengenai peranannya, Ivan berasa amat gembira kerana diberi peluang untuk menjayakan projek ini.

“Saya sangat beruntung kerana dapat menjadi sebahagian daripada keluarga produksi yang luar biasa dan dapat bekerjasama dengan Penerbit Eksekutif Puan Rahayu Wahid dan juga Pengarah Nor Ashikin Zainal.

Ivan Tai Bintangi Drama Mini Bersiri A.I In Love Bersama Janna Nick & Dini Schatzmann

Oleh kerana ini adalah peranan berbahasa Melayu pertama saya, ketika saya mendapat skrip, saya berusaha keras untuk berlatih dan berusaha memasukkan loghat Melayu yang lebih baik ke dalam dialog saya. Sudah tentu ia cukup mencabar bagi saya, tetapi syukur ia berjaya” katanya lagi.

Dilahirkan pada 28 Julai 1994, Ivan Tai merupakan pelakon serta penyampai berita di Malaysia. Dia memulakan debutnya pada tahun 2013 dalam video muzik My Tiny Times, sebuah lagu oleh Catherine Leong. Dia juga telah menjadi tetamu jemputan di sebuah rancangan berunsurkan survival Kampung Quest, arahan Feisal dan Iskander Azizuddin.

Ivan tidak membuat penampilan televisyen atau filem sejak tahun 2014, di mana dia melakonkan watak Guo Xiang dalam filem River of Exploding Durians, arahan Edmund Yeo. Pada masa itu, Ivan sedang melanjutkan pelajarannya di universiti. Selepas itu, Ivan mula bekerja di bawah Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan menjadi penyampai berita televisyen mulai tahun 2018.

Ivan Tai akan membintangi drama A.I.in Love di samping pelakon utama Janna Nick dan Dini Schatzmann. Ini merupakan drama pertama yang menampilkan gabungan watak sebenar dan watak animasi yang dihasilkan oleh Unit Drama TV RTM. 

“Penggunaan unsur CGI bagi mencipta watak tambahan adalah kerana penggambaran dilakukan ketika wabak Covid-19 sedang melanda dan pasukan penerbitan terpaksa menjalankan penggambaran dengan jumlah kru dan pelakon yang minima.”

Ivan melakonkan watak bernama Roy, di mana dia merupakan rakan bekerja Dini Schatzmann dan juga kakitangan Keith Foo, dan akan membuat penampilan dalam dua daripada empat episod drama ini. Teaser drama ini telah mendapat reaksi positif oleh orang ramai dan dijangka akan mendapat sambutan yang tinggi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

PROJECT E.A.R Membuka Tirai 2021 dengan Single Terbaharu Berjudul DARK TIMES

Program Astro Tutor TV ’30 HARI MENJELANG SPM’ Bantu Calon SPM