in , ,

iPhone Ultra Nipis Bakal Hadir Di Tahun 2025 Dengan Reka Bentuk Terbaharu

Apple merancang reka bentuk semula gaya iPhone X yang utama untuk salah satu model iPhone 2025nya, menurut laporan baharu dari The Information .

Laporan itu menyokong apa yang kami dengar daripada laporan lain mengenai model ‘iPhone Slim’ baharu yang sedang dalam usaha, tetapi berkongsi butiran tambahan tentang apa yang diharapkan daripada model iPhone terbaik dalam kelas baharu yang akan datang tahun depan.

Apple masih menguji reka bentuk berbeza untuk telefon yang lebih ramping, yang mungkin termasuk casis aluminium dan lubang yang lebih kecil dan potongan berbentuk pil untuk kamera dan penderia menghadap hadapannya, kata seorang yang mempunyai pengetahuan langsung tentang perkara itu.

Telefon ini akan menyertakan pemproses generasi terbaharu Apple, mungkin dipanggil A19, dan boleh mempunyai kamera hadapan yang dipertingkatkan untuk panggilan video dan swafoto. Skrin akan mengukur di antara paparan pepenjuru 6.12 inci bagi iPhone standard dan paparan 6.69 inci bagi iPhone Pro Max, tambah orang itu.

Kamera belakang boleh dipindahkan dari sudut kiri atas belakang telefon ke bahagian tengah atas sebagai sebahagian daripada reka bentuk semula, kata seorang lagi yang mempunyai pengetahuan langsung.

Model iPhone baharu ini dikatakan “lebih nipis” berbanding model iPhone semasa, dan mungkin sejajar dengan pemberhentian talian iPhone Plus. Walaupun menurut The Information, ia dijangka lebih mahal daripada model Pro Max.

Ini sama seperti obsesi yang jelas dengan skrin TV menjadi lebih nipis. Pengilang menyatakan betapa nipis model baharu itu. Duduk di atas rak, atau pun dipasang di dinding, siapa peduli sama ada 12 milimeter atau 11 milimeter? Dalam berjam-jam menonton sukan, filem, dll, saya tidak pernah berkata pada diri saya sendiri, “Ya ampun, saya harap TV saya lebih nipis”. Bukan sekali. Begitu juga dengan telefon. Saya gembira ia tidak setebal seinci saya rasa, tetapi pada ketika ini saya tidak pernah berkata, saya harap ia lebih kurus. Lebih ringan adalah bagus (tetapi tidak perlu)… Saya akan perasan bahawa dalam poket saya lebih daripada setengah milimeter nipis. Semua reka bentuk adalah kompromi. Saya pasti spektrum yang lebih nipis/tebal adalah bertentangan dengan spektrum hayat bateri. Agak jelas yang mana lebih disukai oleh kebanyakan orang.

Laporan itu membandingkan model iPhone baharu ini dengan iPhone X 2017 dan mengatakan ia akan mewakili “reka bentuk semula utama.” iPhone X terkenal membawa lonjakan besar ke hadapan untuk iPhone, memperkenalkan teknologi baharu utama seperti Face ID, OLED, bezel nipis, penyingkiran butang Laman Utama dan banyak lagi. Ia juga berharga pada apa yang pada masa itu merupakan titik tinggi baharu untuk iPhone, memulakan debutnya pada $999.

Adakah kita melihat tanda-tanda pertama iPhone Ultra, mungkin?

Apple telah menawarkan empat model iPhone selama bertahun-tahun, tetapi ia menghadapi masalah untuk menjayakan keempat-empat model tersebut. iPhone baru yang dikhabarkan ini berpotensi mendorong barisan itu lebih jauh ke wilayah mewah, seperti yang dilakukan oleh iPhone X apabila ia memulakan kerjaya pada $999 yang mengejutkan.

Selepas beberapa model kemas kini iPhone tahun ke tahun yang lebih berulang, iPhone baharu ini boleh menyambut era baharu yang sangat menarik—dan mahal—untuk peranti terlaris Apple.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem The First Omen Bakal Ditayangkan di Disney+ Hotstar Pada 30 Mei Ini

Pemenang Peraduan Al-Ikhsan Sports The Ultimate Sports Experience