in , ,

Ada Yang Kurang Senang Dengan Usaha Alif Satar Ajak Orang Solat Subuh

Ternyata tindakan Alif mengajak orang ramai terutama pengikutnya di laman media sosial menunaikan solat subuh berjemaah di masjid supaya ramai seperti solat Jumaat berbaloi, apabila kempen itu mendapat sambutan positif.

Dalam pusaran pujian yang mengitarinya, Alif Satar mendapati dirinya menjadi sasaran kritikan yang tajam. Beberapa individu, dengan tanpa belas kasihan, mencoba untuk mencipta perbezaan dengan menyuarakan kecaman terhadap usahanya mengajak orang berjemaah solat subuh sebagaimana dalam hari Jumaat.

Berita tidak puas hati itu segera menular melalui platform sosial aplikasi X, di mana seorang individu dengan nada sinis mendakwa bahawa ramai yang bersolat subuh di masjid hanya karena Alif Satar dan Khairul Aming, bukannya untuk memenuhi panggilan Allah. Kritikan tajam tersebut mencipta gelombang kontroversi dan mempersulit usaha Alif Satar dalam menyebarkan nilai-nilai kebaikan dan keagamaan.

Individu Kurang Senang Dengan Usaha Alif Satar Ajak Orang Solat Subuh Macam Jumaat

Kesian, nak sembah tuhan pun perlukan influencer. Tak tahu mana satu tuhan. Pergi masjid sebab ada Alif Satar dengan Khairul Aming? Alahai…

Budiey rasa geram dan kesal melihat pemikiran toksid yang demikian. Bagi Budiey, usaha yang dilakukan oleh Alif Satar merupakan langkah positif untuk memeriahkan masjid dan surau bersama-sama. Tak gitu gais?

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siri Samsung Galaxy S24 Bakal Diperkenal 18 Januari di Galaxy Unpacked 2024

Siri vivo X100 Kini Rasmi Di Malaysia Dengan Harga Bermula RM3499