in ,

Hotel Review Quest Hotel & Conference Center Cebu Filipina

Cebu adalah salah satu kota paling popular di Filipina bagi tujuan pelancongan. Berkat peninggalan sejarah dan tradisi yang kaya serta berperanan sebagai kota kedua terpenting negara tersebut, ia sering menjadi perhatian pengunjung Asia dan juga pelawat asing seluruh dunia. Apatah lagi ia kota perdagangan yang penting selain Manila di Filipina.

Oleh kerana kedudukan Cebu sebagai sebuah kota yang penting di Filipina, terdapat banyak pilihan hotel serta penginapan di situ. Malah semakin hari, semakin bertambah jumlah hotel di situ dari jenama-jenama terkenal sehinggalah jenama yang masih baru.

Facade

Quest Hotel and Conference Center Cebu : Penginapan mudah dan selesa di Cebu, Filipina

[dropcap]A[/dropcap]ntara hotel yang mendapat tempat di kalangan ramai pengunjung dari luar Cebu adalah Quest Hotel and Conference Center. Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa jenama Quest merupakan salah satu jenama hotel di bawah kumpulan Aston, iaitu rangkaian hotel terkenal di Indonesia. Mereka mempunyai beberapa hartanah di sekitar Asia Tenggara dan Quest Hotel di Cebu, adalah hotel Quest pertama di Filipina.

[pullquote align=”right”]Kesemua unit penginapan hotel ini direka khas bagi menepati ciri-ciri pelancong masa kini. Hotel ini ada lebih 400 buah bilik. Kesemua bilik dilengkapi kemudahan terkini yang canggih seperti TV LCD dan kemudahan wi-fi yang menyenangkan para tamu untuk menonton TV dan beristirehat di bilik masing-masing.[/pullquote]

Hotel ini mempunyai kolam renang serta sebuah pool bar untuk menimati minuman dan bersantai. Ia juga mempunyai sebuah pusat senaman atau gimnasium untuk tamu bersenam.

Sebagai sebuah hotel yang bergelar pusat persidangan, ia juga mempunyai pusat perniagaan untuk urusan kerja dan juga bilik-bilik mesyuarat serta dewan-dewan besar untuk penganjuran aneka acara.

Deluxe (Twin)

Makan di Puso Bistro Bar

Kala berada di Cebu, banyak juga hotel serta restoran yang menawarkan sajian tempatan dan antarabangsa yang menarik, namun terdapat beberapa hotel di Cebu yang mengungguli senarai pilihan hidangan serta menu terbaik di sana.

Salah satu restoran yang dimaksudkan sudah tentulah restoran di Quest Hotel and Conference Center sendiri. Restoran mereka yang juga dikenali sebagai Puso Bistro Bar menawarkan ajnas pilihan makanan yang unik dan menyelerakan.

Selain makanan tempatan terdapat juga makanan antarabangsa yang lain. Pilihan hidangan makanan laut yang banyak memudahkan para tamu yang beragama Islam untuk menjamu selera. Malah hidangan sotong serta udang panggang dengan sos cili khas mereka memang sedap. Ini diserikan lagi dengan pilihan kuih-muih tradisional Filipina yang ada sedikit persamaan dengan manisan serta kuih di Malaysia. Ia harus dicuba kalau berkunjung ke restoran ini.
Apatah lagi dengan tenaga kerjanya yang telah dinobatkan pelbagai anugerah kerana sajian mereka yang hebat.
Pendek kata, hotel ini mempunyai segala-galanya bagi mereka yang ingin bercuti dan bergembira bersama yang tersayang. Jadi pastikan ia menjadi salah satu hotel pilihan anda jika berwisata ke Cebu di Filipina.

Quest Hotel Cebu Team With Their Cgc Medals And Awards Flanked By New Executive Chef Dinesh Sampath And New F&Amp;B Manager Ronald Yulo

Puso Restaurant Buffet Action Station

Pool

Hillary Function Room Classroom Set-Up (1)

Business Center

Untuk keterangan lanjut, anda boleh layari Quest Hotel And Conference Center – Cebu

Quest Hotel and Conference Center Cebu : Penginapan mudah dan selesa di Cebu, Filipina
Oleh Shah Shamshiri

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Joe Flizzow Minat Berlakon Lagi Selepas Membintangi PEKAK

Pelawak Along Cham & Zila AF4 Cerai Talak Satu