in , ,

Hisyam Hamid Akui Perselisihan Suami Isteri Boleh Diselesaikan Tanpa Pihak Ketiga

PELAKON terkenal, Hisyam Hamid mengakui, perselisihan faham antara suami isteri dalam institusi rumah tangga perlu diselesaikan menerusi perbincangan.

Bagi aktor yang berasal dari Singapura itu, tiada sebab untuk pasangan suami isteri mengheret pihak ketiga, misalnya keluarga untuk mencampuri urusan membabitkan rumah tangga, melainkan jika berdepan dengan keadaan yang benar-benar memerlukan.

Filem Komedi GENG

“Sepanjang berkahwin selama 13 tahun kalau ada masalah antara saya dan isteri kami akan menyelesaikannya sendiri.

Saya percaya kalau ketika senang berdua kenapa bila ada masalah nak libatkan semua orang?

“Selesaikan masalah ‘behind the close door‘.

Melainkan jika masalah itu  memerlukan pandangan daripada pihak ketiga seperti keluarga yang lebih matang,”

– Hisyam Hamid

Mengulas mengenai keretakan rumah tangga dalam kalangan selebriti yang semakin meruncing sejak akhir-akhir ini, tambah Hisyam, perihal jodoh terlalu subjektif untuk dibahaskan.

“Perceraian adalah perkara yang sangat peribadi bagi mereka yang melalui fasa itu. Tak ada yang berkahwin mahu berpisah, semua ingin ke syurga.

“Apa yang saya boleh kongsikan dugaan rumah tangga itu akan ada, jadi saya dan isteri praktikkan komunikasi dan persefahaman di rumah.

“Kalau ada masalah cuba sedaya upaya selesaikan secepat mungkin, semakin lama diperam perkara itu akan jadi semakan negatif,”

– Hisyam Hamid

Dalam perkembangan terbaharu, Hisyam bakal muncul menerusi filem televisyen Geng yang melakonkan watak ketua gangster bernama Alex.

Geng mengisahkan tiga sahabat baik Isabella, Mariam dan Anita yang memilih untuk membawa haluan masing-masing selepas tamat persekolahan.

Bagaimanapun, mereka kembali bertemu disebabkan satu peristiwa yang mengubah kehidupan mereka.

Jangan lupa saksikan Geng mulai 18 Julai ini di Astro First Eksklusif (480).

Sumber: Gempak

Filem Komedi GENG

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

A Aida Kemalangan, Tak Sempat Lihat Jenazah Kakak

Sufian Suhaimi & Hawa Rizwana Hanya Sekadar Berkawan