in , ,

“He Was Great But Still Using Her…” – Ezlisa Loy

Disebalik kekecohan persembahan ‘mendalam’ Sufian Suhaimi di pentas AJL33 malam ini, adik kepada Elfira Loy, Ezlisa Loy berpendapat penyanyi itu tidak habis mempergunakan kakaknya untuk meraih populariti.

Kenyataan tersebut dimuat naik di laman Twitter selepas tular persembahan Sufian yang mempamerkan prop pelamin pernikahan bekas tunangnya itu dibelakang pentas ketika mempersembahkan lagu Di Matamu. Prop pelamin dan lampu sememangnya sejibik dengan majlis resepsi. Namun, menurut Sufian, prob tersebut adalah secara kebetulan sahaja.

Twitter Ig Elfira

Menurut Ezlisa, Sufian merupakan seorang penyanyi yang baik tetapi masih mempergunakan nama kakaknya untuk meraih populariti dirinya sendiri. Dengan sinis, Ezlisa turut mendakwa sikap Sufian itu masih tak berubah hingga kini.

Selain itu, Elfira menerusi Twitter turut meninggalkan pesanan ‘maju jaya’ buat bekas tunangnya itu di pentas AJL33. Elfira juga dilihat sinis berpesan kepada Sufian agar deritanya habis dengan kemenangan yang dikecapi.

Mungkinkah adik beradik Loy ini menganggap Sufian menggunakan prop pernikahan yang berlangsung baru-baru ini sebagai sindiran buat mereka? Apapun tahniah diucapkan kepada Sufian yang menang dalam kategori Persembahan Terbaik

Sumber:rtky/w

Namun ini pula komen netzen.

Nazfumi Fumi – rasanya kak hg yg tumpang glamour si pian tu….dulu pn suam2 suku ja dia nie..sejak2 ad love story ngn si pian tu bru lh npk sikit muka dia nie kluaq crita…udah2 ler tu dikk…

Norshazan Halim – Kakak ko yg tumpang popular pian woiii!! Ade hati ckp kakak ko tu popular. Dia popular sbb kening je. Lawo pon idok lah! Bajet bagos pulak. Pirahhhh.

Normawati Borhan – Yg dia plk terasa kenapa? Si Pian tu kreatif apa, bersesuaian dgn lagu yg dinyanyikannya.. biarla dia nak letak pelamin ke, helikopter ke.. suka hati dia la!.

Norlilawati Ghazali – Yg benonya 2 beradik ni tertggu2 persembahan sufian..Haha..jgn perkataan ‘DERITA’ tu berbalik kt batang hidung sendiri sudah. Baru tahu langit tu tinggi rendah..jgn berlagak sgt.

Ai You – eh perasan…patut pian nyanyi menghadap mesin atm…baru rare…xde la loy’s daughters ni nk melalak…

kau jangan menganjing sgt el…perjalanan hidup kau lama lagi…contohi ct & zamani…smpai skrg xde nk burukkan satu sama lain…

Izzati Mohd Zaki – org tu nyanyi je..yg dorg over terasa apesal…duk kat mekah tu jgn rasa mcm² hati kne bersih..ni smpt bertweet memikirkan pian knp??.

Nur Syahadah – Telah tertulis sejak dari azali lagi … bahawa perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik .. suatu hari nnt SS akan bertemu dgn perempuan yg baik … Insyaallah ..

Wak Radzsi – Xyah layan ..dorg nak tumpang popularity si SS …ko kene sedor akak ko dah jadi Bini org belum tau lg populariti die cmne lepas ni sesilap tenggelam terus sbab skrg ni ramai Sgt artis baharu …xyah acah2x la …apepon terbaekk sufian suhaimi dpt anugerah jugak malam ni … Ko hado ?.

Ahteng Ateng – Jgn sombong la supian yu bagus..ko belajar stakat mana minah woiii…jgn hidung tinggi sangat lah..bila keluarga ko jatuh nnti baru tau langit tu tinggi ke rendah..bukan lawa pun kakak ko tu weii pendek pulak tu gedik..bersepah weii.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senarai Keputusan Pemenang Anugerah Juara Lagu 33

Senarai Lokasi Pawagam Tayang THE NEW KING OF COMEDY