in ,

Hantu Kak Limah Mendapat Kutipan Tertinggi Di Hari Pembukaan

Baru sahaja membuka tayangan di hari pertama semalam, filem Hantu Kak Limah (HKL) melakar dua rekod yang tersendiri. Pertama; sebagai filem tempatan pertama yang menerima kutipan tertinggi iaitu lebih RM650 ribu di hari pembukaan “sneak preview” pada 8 Ogos.

Hantu Kak Limah Mendapat Kutipan Tertinggi Di Hari Pembukaan

Dan kedua, mengukir kejayaan berganda apabila kutipan mencecah RM1.8 juta pada hari pertama ianya ditayangkan kepada umum semalam (9 Ogos). Kutipan tersebut sekaligus merekodkan HKL sebagai filem yang menerima kutipan tertinggi di hari pembukaan.

Filem kerjasama Astro Shaw dan Infinitus Gold ini boleh ditonton di 133 pawagam seluruh Malaysia dan Brunei. Manakala, di Singapura bermula hujung minggu ini.

Filem francais komedi seram yang diarahkan oleh Mamat Khalid ini menampilkan Dato’ Awie, Delimawati, Zul Ariffin, Uqasha Senrose, Ropie, Mus May, Sharwani, TJ Isa, Jue Aziz serta penampilan istimewa Erra Fazira dan Dato’ Seri Vida.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Premiere With Budiey Filem DOWN A DARK HALL

AirAsia Rai Pereka Asean di Minggu Fesyen KL 2018