in , ,

Peraduan GSC International Screens Filem TSUKIJI WONDERLAND

GSC International Screens kembali lagi dengan mengadakan tayangan istimewa sebuah filem berjudul TSUKIJI WONDERLAND yang akan ditayangkan pada 7 September 2017 di tujuh buah pawagam GSC yang terpilih. Pawagam tersebut ialah GSC Mid Valley, GSC Pavilion KL, GSC 1 Utama, GSC Nu Sentral, GSC Gurney Plaza, Penang, GSC CityOne Megamall, Kuching & GSC Suria Sabah, Kota Kinabalu, Sabah.

Untuk pengetahuan anda semua, filem dokumentari TSUKIJI WONDERLAND ini adalah sebahagian daripada 2017 Japanese Film Festival

Ini adalah hadiah Budiey kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere TSUKIJI WONDERLAND – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas?

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem yang penuh dengan info tentang kewujudan pasar yang unik di Jepun ini.

Budiey ada 60 pass tiket untuk dihadiahkan kepada semua pembaca Budiey.com yang teruja untuk hadir menonton.

Nak tahu best ke tidak filem ni, anda semua dijemput untuk menonton trailer filem ini dan bacalah sinopsis ringkas tentang filem ini.

Tsukiji Wonderland Poster - 30Aug2017

Sinopsis Filem TSUKIJI WONDERLAND

Tsukiji Fish Market in Tokyo, renowned as ‘the world’s largest fish market’ is significant not only by its scale but more by its unique role it has played in Japanese food culture. All the best fish around the world, about 2,000 tons of fish worth sixteen million dollars arrive at Tsukiji every morning. There are about seven hundred intermediate whole sellers called “nakaoroshi” running their own fish shops under one roof. Nakaoroshi are fish experts with origins dating all the way back to the 16 th century. Each nakaoroshi specializes in a certain category, such as tuna, shrimp or eel and their way of business, skills and knowledge in handling fish is passed down from generation to generation even to this day. Located right next to Ginza in central Tokyo, they have catered to the needs of demanding professionals and Tsukiji’s effort to offer the best quality fish for their customers never ceases. Through the lives of professional working at Tsukiji, the film will portray how Tsukiji has been the center of fish culinary culture and helped Japanese food culture to flourish as we know it today. With Tsukiji moving from current location to Toyosu in 2016, its critical to capture this unique fish market in its current state. It is our great hope that this film helps tell the rich cultural story of Tsukiji so it can be carried on for the future.

Peraduan Tayangan Premiere TSUKIJI WONDERLAND

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 60 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

6 September 2017

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9:00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley Hall 9

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TSUKIJI WONDERLAND – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TsukijiWonderlandMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini:  www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TsukijiWonderlandMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. TSUKIJI WONDERLAND adalah sebuah dokumentari tentang….

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere TSUKIJI WONDERLAND – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Tayangan Premiere TSUKIJI WONDERLAND – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:
5 September 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada GSC International Screens dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 7 September 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Premiere With Budiey – Filem LOGAN LUCKY

Tarik Jeans NUSA BENCANA MONSOON 2017/2018 Gegarkan Runaway KLFW2017