Gambar Zoey Mengerjakan Umrah di Mekah

ACAPKALI mereka yang mengerjakan Umrah ke Mekah sering pulang dengan membawa suatu keinsafan dan perasaan yang sangat bersyukur terhadap Allah subhanahu wa taala. Pengacara program Gerak Geri Gasing terbitan Astro Ceria, Zoey Rahman, 24, yang baru-baru ini berkunjung ke Tanah Suci dapat merasai perubahan positif dalam dirinya.

3703876019 6B6F00Bcf6 O | 4

Zoey memanjatkan kesyukuran kepada Allah kerana dapat mengerjakan umrah bersama ibu dan abangnya. Lebih terharu bagi pengacara program ‘Gerak Geri Gasing’ ini, dia kini telah menjadi lebih positif dari segi minda, perwatakan dan pembawaan diri.

Menurut Zoey, “Saya lebih mendekati Allah s.w.t dan agama. Kalau boleh dah tak nak tinggal sembahyang lagi.”

Katanya, umrah yang dikerjakannya itu sedikit-sebanyak memberikan kesan kepada bidang lakonannya.

3703876243 9B96Dd968B O | 5

Zoey bergambar ketika mengerjakan Umrah. – foto Zoey

“Kadang-kadang bila tengah shooting (membuat set penggambaran), bila azan tiba, kita kena stop-lah, berhenti untuk sembahyang dulu,” kata Zoey yang merupakan Duta Astro Ceria dan personaliti ekslusif untuk Astro seperti Anita Sarawa, Erra Fazira, Aaron Aziz dan Farid Kamil.

Seperkara lagi, Zoey berkata sebagai artis, dia akan terfikirkan anak-anak yatim dan ibu-ibu tunggal semasa membuat persembahan.

“Saya ingin menderma wang mahupun persembahan dengan menziarahi rumah anak-yatim piatu dan ibu-ibu tunggal selain berbuka puasa dengan mereka,” ujarnya.

Zoey pernah berlakon dalam drama Bong (TV9) musim pertama hingga keempat, Impian serta Yusuf dalam slot Samarinda di TV3. Selain itu, Zoey juga biasa menjadi pengacara pada hari keluarga. Kata Zoey: “Saya pernah jadi pengacara untuk hari keluarga Petronas di Terengganu dan parti untuk kanak-kanak. Mengimbau pengalaman paling bermakna semasa mengerjakan umrah, Zoey bercerita saat-saat itu terdetik ketika dia, ibu dan abangnya melakukan ‘tawaf wida’.

3703888237 78D0D79D25 | 6

“Masa itu, kami menangis teresak-esak. Saya mendoakan kepada Yang Esa, kami dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan tergolong dalam golongan beriman serta ditempatkan di syurga. Kami juga saling berpelukan dan minta maaf,” kata Zoey yang akan menjalani pengambaran untuk drama Hikayat Putera Shazlan tidak lama lagi.

Zoey kini sedang bekerja sebagai pereka bentuk dalaman (interior designer) dengan abangnya. Menurutnya, dia berterima kasih kepada abangnya yang sanggup memberinya ruang masa untuk bergiat dalam bidang pengacara, lakonan dan model.

3703887235 67Aea1Ce16 | 7

Dalam pelbagai bidang yang diceburinya, Zoey mengakui dia tidak mampu melantunkan lagu semerdu penyanyi lain.

“Oleh itu, saya tidak dapat bayangkan apa yang bakal berlaku nanti ketika menyanyi di khalayak ramai untuk program Mega Raya Astro di Studio Ali Bawal,” katanya dengan gelak ketawa.

Siapa Xkenal dgn Zoey, hos GerakGeriGasing, jg plakon drama Bong, dan Yusuff di TV3. Lps buat umrah, rezekinya btambah. Tawaran jd hos majlis pun byk dterima.

Zoey dgn bantuan kakaknya tgh kembangkan bisnes jual kain dan pakaian kecil2an. Buat permulaan, Zoey menggunakan internet sbgai platform utk pasaran. [sumber]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Bayi Anak Lelaki Rita Rudaini dan Aidil Zafuan

Living Lohan