in , ,

Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris, Ada Tiga Kamera Belakang

Siri Samsung Galaxy Note 20 dijangka dilancarkan bulan depan dan kita semua telah melihat beberapa gambar yang tersebar dari laman web Samsung sendiri.

Seperti kebanyakan telefon yang dilancarkan tahun ini, Galaxy Note 20 Ultra akan menampilkan bonggol kamera besar yang nampaknya dilengkapi dengan kamera tiga kali ganda. YouTuber Jimmy is Promo baru-baru ini ada berkongsi beberapa gambar Galaxy Note 20 yang kelihatan sah dan memberi kita gambaran yang lebih baik mengenai bonggol kamera yang besar gedabak itu.

Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris
Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris

Sekiranya kita melihat lebih dekat, kita akan melihat bahawa lensa ke-3 mempunyai modul segi empat tepat yang menunjukkan bahawa ia adalah lensa telefoto periskop.

Walaupun berbeza bentuknya, susunan kamera tiga kelihatan simetris kerana semuanya mempunyai cincin kamera bersaiz serupa. Di sebelahnya terdapat lampu kilat LED dan modul inframerah tambahan yang dapat digunakan untuk penginderaan mendalam. Reka bentuknya sepadan dengan gambar Galaxy Note 20 Ultra yang dilihat di laman web Samsung Rusia dan Ukraine.

Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris
Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris

@JimmyisPromo juga telah berkongsi lebih banyak gambar langsung peranti dan nampaknya ia dilengkapi dengan bezel yang agak nipis. Masih ada sedikit kelengkungan di pinggirnya tetapi tidaklah sekerap model Galaxy Note sebelumnya.

Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris
Gambar Samsung Galaxy Note 20 Tertiris

Tidak seperti Galaxy Note 10, model baru mempunyai volume rocker dan butang kuasa yang diletakkan di sebelah kanan peranti dan bukan di sebelah kiri. Ini menjadikannya lebih praktikal bagi mereka yang menonton video berorientasikan landskap dengan meletakkan telefon di sebelah kiri. Layarnya masih mempunyai lubang pukulan sejajar tengah untuk kamera selfie tetapi kelihatan jauh lebih kecil daripada Galaxy Note 10.

Samsung Unpacked 2020
Acara Samsung Galaxy Unpacked

Acara Samsung Galaxy Unpacked seterusnya dijangka disiarkan secara langsung pada 5 Ogos 2020.

Oleh kerana Malaysia adalah pasaran utama untuk Samsung, kami menjangkakan pra-pesanan akan bermula secara tempatan pada pertengahan bulan Ogos dan ia akan mula dijual pada akhir Ogos 2020 Selain daripada siri Galaxy Note 20, Samsung juga dapat melancarkan Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Fold 2 dan Galaxy Watch 3 yang baru.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Emma Maembong Umum Kehamilan Kongsi Foto Semasa Berbulan Madu

Neelofa Model | 15

Program QURBAN KASIH NEELOFA AIDILADHA Dapat Sambutan