in

Gambar Nor Khiriah, Syarifah Amani & Isma Yusoof dalam SinDarEla

Gambar-gambar pelakon drama SinDarEla ketika pengambaran telah pun diedarkan untuk tatapan pembaca blog ini. Terima kasih kepada Radius One Sdn Bhd. Katanya, pengambaran telah berjalan lancar tanpa sebarang masalah yang besar. Lagi pun hubungan semua pelakon sudah seperti satu keluarga besar dan mereka bertambah akrab.

Anda boleh lihat sendiri daripada gambar-gambar di bawah ini, Budiey rasa karakter untuk ketiga-tiga watak dalam SinDarEla berbeza dengan apa yang anda tonton dalam Emil Emilda. Ingat lagi watak Syarifah Amani membawa watak Emilda, Norkhiriah membawa watak EJ dan Isma Yusoof membawa watak Mac. Dan dalam SinDarEla, semua watak itu sudah tidak wujud lagi. Yang akan anda tonton adalah sesuatu yang fresh dan baru daripada mereka bertiga.

Dalam SinDarEla, Syarifah Amani membawa watak Ela yang tampil dengan imej cool giler. Siap dengan skuter. Maklum la student kan. Siap berkepit ngan laptop dan rambut pula cam funky sikit. Solek pula kat mata tu hitam sangat. Macam black metal pun ada kan? Tapi Budiey rasa Nani masih nampak cun dan cute gak la.

Isma Yusoof yang membawa watak Butang tu nampak macam ahli penjara jek. Muka dia nampak lain sikiit sebab ada solekan yang khas dikenakan agar watak Butang nampak lebih hidup. Untuk watak Butang, Isma tidak banyak diberikan skrip untuk dihafal kerana Butang banyak melahirkan ekpressi wajah, body language dan gestures bagi melontarkan mesejnya. Mesti korang akan suka bila tengok watak Nor Khiriah dalam SinDarela yang katanya sering sahaja dibuli oleh Ela dan Butang. Kali ini, Nor Khiriah akan lebih feminine. Mesti korang terkejut tengok nanti.

Sepanjang pengambaran semua pelakon nampak happy. Masing-masing masih lagi dibayangi dan terkenangkan watak-watak dalam Emil Emilda. Kalau dalam Emil Emilda ketiga-tiga mereka mesti borak-borak satu meja. Tapi tidak untuk SinDarEla. Lepas CUT je atau berhenti pengambaran, mereka gelak memanjang.  So much fun lah berlakon nih kan.

Soalan melodi, mengapa setiap kali drama arahan Ezad, produksi menggunakan pelakon yang lebih kurang sama. So jawapan diorang, Ezad suka menggunakan pelakon yang sama sebab dia dah tahu apa yang pelakon-pelakon kegemaran Radius One ni boleh berikan. Dan terbukti, mereka berikan yang terbaik menepati standard yang ditetapkan oleh penerbit dan pengarah. Itu yang penting. Macam pelakon baru seperti Sharifah Sofea pula, dia pun pandai menyesuaikan diri dengan big family ini. Siap boleh join diorang ni ketawa dan borak-borak.

Kini, drama SinDarEla masih lagi dalam pengambaran. Kita tunggu gambar-gambar terbaru untuk watak Bront Paralea dan Remy pula selepas ini. Stay tuned ya!

Kredit foto: Radius One Sdn Bhd

[tags]bront paralea, sindarela, norkhiriah, isma yusoof designer blog, cinta pagi, nani seksi[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lirik Lagu HATI Siti Nurhaliza dari Album HADIAH DARI HATI, Lagu Tema Filem 1957: HATI MALAYA

Peribahasa Karam Singh Walia @ Kala Malam Bulan Mengambang