in , ,

LoveLove SEDIHSEDIH OMG!OMG! WinWin CuteCute

Gambar Majlis Akad Nikah Johan Raja Lawak dan Ozlyn

Kami di Budiey Dot Com Media ingin mengucapkan selamat pengantin baru buat Johan Raja Lawak dan Ozlyn yang telah sah bergelar suami isteri pada 25 Julai lalu di Masjid Lembah Jaya, Ampang.

Semoga mahligai rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat. Majlis pernikahan tertutup itu hanya dihadiri oleh ahli keluarga kedua-dua belah pihak.

“Sebenarnya, kami sudah lama merancang untuk berkahwin…sebelum timbulnya segala kontroversi itu.

Tetapi, kesibukan nampaknya membataskan perancangan itu. Kami kemudiannya rancang untuk bernikah pada 13 Jun lalu, bersamaan dengan hari lahir Johan dan adakan majlis persandingan pada hari lahir saya pula iaitu 22 September. Tetapi sekali lagi, masa nampaknya tidak sesuai.

Akhirnya kami nekad memilih tarikh 25 Julai lalu untuk bernikah dan mengadakan resepsi pada 26 September pula.

Alhamdulilah, majlis pernikahan berjalan lancar. Saya berharap, selepas ini tidak lagi ada kisah kontroversi yang akan singgah pada kami,” kata Ozlyn dalam nada ceria.

– Ozlynn

Pada majlis yang menyaksikan pasangan tersebut mengenakan busana ala-padang pasir itu, Ozlyn menerima mas kahwin berjumlah RM1,000 dan tujuh dulang hantaran berbalas sembilan, manakala jumlah wang hantaran pula dirahsiakan.

Ozlyn juga berkata, dia berharap tidak ada pihak yang berkecil hati kerana tidak diundang ke majlis pernikahan mereka tempoh hari di atas faktor-faktor tertentu.    

“Ahli keluarga saya dan Johan cukup besar. Memandangkan kami hanya bernikah secara kecil-kecilan di masjid, jadi kami hanya menjemput ahli keluarga terdekat saja. Malah, ada juga saudara-mara yang tidak sempat kami undang.

Begitu juga dengan pihak media. Insya-allah, majlis resepsi yang akan menyusul selepas hari raya nanti, saya akan mengundang rakan-rakan artis, saudara-mara dan media.

Apa yang menariknya, saya juga akan adakan rumah terbuka sempena raya pada resepsi itu nanti.

Ala-ala konsep 2 dalam 1. Dan pada majlis itu nanti, saya akan mengundang tetamu ‘istimewa’. Tunggulah nanti,” kata Ozlyn yang akui tertarik dengan sikap Johan yang tidak hipokrit.

– Ozlynn

Ditanya tentang kehidupannya sebagai isteri kini, tutur Ozlyn, dia akui tidak ada apa yang berubah kerana masing-masing masih meneruskan karier sendiri.

Namun, ujar Ozlyn, dia tidak menafikan wujudnya perasaan kekok apatah lagi baru menjadi isteri selama empat hari.

“Sekarang ini masih kelam-kabut, baru nak cuba serasikan diri sebagai suami isteri. Saya pun masih belum sempat memasak untuk suami kerana selepas bernikah, kami sudah kembali sibuk dengan kerja masing-masing.

Kalau saya tidak ada ‘shooting’ pun, saya akan ikut dia ke lokasi. Begitu juga dengan Johan. Sebab itu sehingga sekarang pun kami masih belum fikir destinasi berbulan madu.

Tengoklah, mungkin selepas raya nanti baru akan kami fikirkan tentang berbulan madu,” kata Ozlyn yang pernah dilanda gosip mengatakan dirinya pernah berkahwin sebelum ini. [sumber]

– Ozlynn

Selamat pengantin baru buat Johan & Ozlynn, Semoga berbahagia selalu melayari bahtera perkahwinan.

What do you think?

75 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. cuma pas ni walaupun dah jadi husband & wife, jangan terlebih-lebih lagi mesra plak sebab takut org meluat. ye la, husband & wife pun kena jaga imej juga…org lain pun ada hubby, ada wife juga…

  2. Tahniah….moge kekal hingge ke akhir hayat…betul tu…walaupun dah sah jd suami-isteri…jgn over2 kat public..kalau kat rmh sendiri, x pela..

  3. betul 3X (nada upin n ipin)…masa belum nikah, acting ngalahkan laki bini..bila org lain komen siap menjawab ngan ego lak tuh…la ni jgn lak mementang dah nikah..nk comolot lak dpn public yea…MELUAT KITA ORG tau tak…ingat..kahwin ni byk tanggungjawab yg menanti..dugaan pun byk…so matang la ckit..kalu tidak..tk kemana perginya rumahtangga tuh..any way..tahniah..

  4. Agaknya RM 5000.00 kot. Sebab 2 Rahsia Sangat Nanti Jatuh lak Saham. Pesan sikit kalau ya pun romantik janganlah tayang kat tempat awam. Orang pun ada laki dan ada bini gak tak de lah lebih lebih. Aku nak tunggu mereka berdua ni dah ada anak nanti, romantik ke tak lagi?

  5. xbgtau hantaran sbb malu la tu..tah2 sket je..x byk mcm2 artis lain yg beribu2 tu..hehehe..malu kot..kawen terdesak ke

  6. kelakarla pasangan ni…Nak glamour buat kontroversi..kalau tak org tak kenal…Nak tunggu juga la cam mana diaorg celebrate saat2 romantis..tah tah org kat lokasi pun meluat cuma tak nak ckp saja….Aku ni minat sgt kat johan tu tp lps kontroversi tu terus menyampah..

  7. tahniah n slamat pgntin baru..semoga johan jd suami n bapa yg btgjwb…comel btl ank ozlyn..hmm ada iras muka aktor tkenal..

  8. tahniah pd johan ngan ozlyn.dah kawin ni kena byk2 bersabar.banyak bertolak ansur.pedulikan ape org nak kate pasal kita.yang penting…….HAPPY…….

  9. tme brchenta show kat owrg..
    dh khwn ta nk lak show..
    hehehehe.. btw, congrates k…
    smge kowrg bhgia ke ank cucu k…

  10. hola.. congrates to johan n ozlyn… hope u guys hapy till the end… utk rakan pembaca yg lain,.. rasa nye x pyh la kta nak buzy bout the hantaran right??? byk ke, skit ke… most important is, dorg sah kawin.. bgi hantran byk2 pn, kalo juz nak berlagak n x bahagia, x best jgk kn?? (sory to say la..)..n 1 more thing, i nk ksi ingat skit..jangan la kta trlalu benci kt org tu bla dia tlh melakukn ksilapan skli.. coz nobody is perfect.. n we’re also “nobody”.. bygkan kalo kte kt tmpt mrka… mayB tme tu dorg terOver excited..nWay… CONGRATES TO JOHAN N OZLYN once again…

  11. hai johan…tahniah ya.kawin senyap2 ja ek..tau2 ozlyn dah ngandung…apa pn tahniah kerana x lama g dah nak jd ayah…

  12. Haaa? Mengandung rupanya. Patut la. Tak habis-habis si Ozlyn ni membohsiakan diri. Dulu dah ada anak ‘TUT’ pun masih belum serik-serik lagi ya. Hahahahahahahaha……………

  13. apela korunk ni tak bg taw duit hantaran pon masalah..kalo banyak sangat pon korunk jadikan kontroversi… sudah2la.. suka hati diorunk la.. aku ni x la minat johan tu sangat tapi bagusla kalo diorunk dah nikah.. ape la camne la artis melayu nak maju kalo siki2 hal nak jadikan isu besar… pela….

  14. abg johan memg the best,,,,,,,,, susah ayu nak cakap,,,,, tapi isteri abg memg cantik and memg spadan,,,, tapi prkhawinan nie abg zizan thu kan,,,, okey lah n0 c0ment……..

  15. wah..,secocok nyer abg johan n kak ozlyn..kak ozlyn cantik lh..semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat……………

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Majalah 3 Paparkan Pewarisan Yasmin Ahmad Ahad Ini

Konsert Menghargai Michael Jackson di Mutiara Damansara