in ,

Gambar Dahlia Shazwan di Karpet Merah Anugerah Industri Muzik 19

Bergandingan dengan pengacara tersohor Awal Ashaari, bekas bintang On Air dan kini menjadi pengacara Gala TV di Astro Awani ini buat pertama kalinya telah menggalas tugas sebagai pengacara Karpet Glamor AIM19. Satu peluang yang direbut betul-betul oleh Dahlia Shazwan sebagai medan untuk membuktikan bakat pengacaraannya. Gaya penyampaian bersahaja dan mesra di lensa kamera membuatkan ramai yang menyukai gadis ini. Dahlia nampak cute bila kat TV.

[dropcap]B[/dropcap]iarpun tugas mengendalikan Karpet Glamor tidaklah seberat kemuncak AIM19, Dahlia Shazwan dan Awal Ashaari tetap mahukan yang terbaik. Walaupun tersasul dua tiga patah itu biasa tapi Budiey rasa mereka perlu buat latihan yang lebih gigih lagi untuk acara live seperti AIM.

Mungkin bagi Awal, dia sudah biasa dengan tugas ini tetapi berlainan dengan Dahlia yang pertama kali bertugas di karpet merah.

Budiey lihat Awal Ashaari banyak membantu Dalia Shazwan.

“Dahlia pernah memberitahu dia agak gementar kerana tiada pengalaman. Namun, saya yakin dia mampu melaksanakan tugas ini dengan baik,” kata suami Scha Al Yahya ini.

Meskipun perlu bergandingan dengan nama baru, Awal langsung tidak melihatnya sebagai satu masalah.

“Saya tidak pernah menganggap diri sebagai senior dan akan cuba membantu mana yang mampu. Saya juga tidak kisah siapa gandingan saya kerana yang penting kami dapat bekerjasama secara profesional.”

Sementara itu, dalam gementar Dahlia tetap berbesar hati menyahut cabaran itu demi melengkapkan profilnya sebagai pengacara versatil.

“Bukan mudah pendatang baru seperti saya mendapat peluang sebegini. Siapa tahu, Karpet Glamor mungkin akan menjadi batu loncatan untuk saya lebih menyinar selepas ini,”

Menganggap dirinya masih mentah, Dahlia sudah bersedia berdepan kritikan sekiranya penampilan pertamanya kelak tidak memuaskan hati penonton.

[pullquote align=”right”]”Saya sudah biasa dikritik sejak rancangan On Air lagi, jadi saya terimanya dengan hati terbuka.”[/pullquote]

“Sebab itu, saya sudah membuat persiapan sedikit demi sedikit. Mujurlah Awal tidak lokek ilmu dan banyak menolong saya,” kata gadis berusia 24 tahun ini.

Gambar Dahlia Shazwan di Karpet Merah Anugerah Industri Muzik 19

0

1

Dahlia Shazwan AIM19

2

3

Dahlia Shazwan AIM19

4

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Carmen Soo Bakal Dilantik Jadi Duta InnerShine RubyCollagen Essence

Gambar Yantzen di Karpet Merah Anugerah Industri Muzik 19