in ,

Gambar Busana Amanda Imani Rekaan Cosry di APM 2012

Antara selebriti Malaysia yang hadir di Anugerah Planet Muzik 2012 ialah Amanda Imani yang turut menggalas tugas sebagai penyampai anugerah.

[dropcap]P[/dropcap]enyanyi lagu Fobia Cinta ini tampil anggun dan elegan dengan dua busana dari Cosry. Satu berwarna emas untuk dipakai semasa karpet merah dan satu lagi berwarna hijau untuk dipakai semasa jadi penyampai anugerah bersama dengan penyampai Radio Ria Singapura, Adi Rahman.

Budiey sempat menemubual Amanda Imani tentang APM2012 dan perkembangan terkini beliau. Wah! Dengarnya akan ke Perancis tu!

1. Apa pendapat Amanda tentang APM2012?
Salah satu anugerah muzik yang dapat menggabungkan 3 negara berbahasa Melayu serumpun; Malaysia, Indonesia dan Singapura. Dapat bersama untuk berkongsi muzik, etc. Tahun ini, Amanda observe sebagai feedback-bagus jika lebih ramai penyanyi dapat membuat persembahan. Mungkin pembahagian masa dan peluang yang lebih seimbang untuk yang lebih ramai. Really enjoyed the hosts this year.

2. Apa apendapat Amanda tentang baju Cosry yang dipakai tu?
Dress bronze: Digayakan di red carpet. First time pakai cut sebegini iaitu pricess cut. Sangat suka! Menggunakan 20 meter kain untuk skirt sahaja. 😛 Fits very well, selesa dan glamorous dan regal.

Dress hijau: Amanda suka sangat baju ni. Jarang amanda pakai warna TERANG seperti hijau emerald, jadi buat pertama kali menggayakan pakaian dari Cosry, rasa macam bidadari. Suka cutting empire baju. Lace dan beading/ detailing yang amat intricate.

3. Apa perkembangan terkini Amanda Imani?
Selepas commencement ceremony Amanda dari UIU baru2 ini, saya bekerja on my new English single; Like A Boss, yang bakal keluar bulan Jan 2013. Dicipta dan ditulis sepenuhnya oleh Amanda. MV utk lagu itu pun sedang dlm perbincangan. Amanda akan ke Cannes, France pada bulan Januari 2013 utk persembahan di MIDEM di Malaysia Pavilion.

Foto Kredit: www.amanda-imani.com

Untuk mengenali lebih lanjut tentang Amanda Imani, sila layari:

Nah, Beberapa gambar Amanda Imani di Anugerah Planet Muzik 2012:

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Amanda Imani di APM2012

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Selebriti di Karpet Merah Anugerah Planet Muzik 2012

Roadshow Anugerah Juara Lagu 27 di Melaka