in , ,

LoveLove SEDIHSEDIH HAHAHA!HAHAHA! WinWin

Foto Perkahwinan Wedding Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari

Cinta antara Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari telah disatukan pada petang Sabtu lalu (8 November) di Masjid Al-Bina, Senayan, Jakarta, Indonesia. Pasangan ini telah selamat diijabkabulkan di Masjid Al Bina, Senayan, Jakarta sekitar jam 4 petang Sabtu lalu dengan mas kahwin berbentuk anting-anting berlian seberat 1.5 karat serta 25 dulang hantaran.

Dengan sekali lafaz saja, Ashraf yang mengenakan baju rekaan Brutus, sah menjadi suami yang sah kepada Bunga yang anggun mengenakan baju rekaan Anna Avantie.

Pada majlis pernikahan tersebut, dengan sekali lafaz, Ashraf sah menjadi suami Bunga sambil disaksikan hampir 50 orang rombongan daripada pihak lelaki. Pasangan tersebut dinikahkan oleh Pegawai Pejabat Agama kawasan Tanah Abang, Ashras Syahroni.

Anting-anting bertatahkan berlian 1.5 karat dipilih sebagai mas kahwin selain 25 dulang hantaran. Memilih Kepulauan Maldives sebagai lokasi berbulan madu mereka, Ashraf mengharapkan agar perkahwinan ini melenyapkan segala gosip liar berkaitan mereka sebelum ini. Di majlis pernikahan tersebut busana Minang rekaan Brutus dan Anne Avantie bagi Ashraff dan Bunga telah dipilih.

Sehari selepas itu majlis resepsi pihak perempuan berlangsung di Hotel Sultan, Senayan, Jakarta menyaksikan Bunga tampil menyanyikan lagu Aku Dan Dirimu bersama Ari Lasso tanda kasih dan cintanya kepada Ashraf.

Malah Afgan, Vina Panduwinata dan Krisdayanti juga hadir menghiburkan khalayak.

Demi membuktikan perasaan cintanya yang sebenar, artis terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari Sinclair akan menyampaikan sebuah lagu berjudul Aku Dan Dirimu yang menampilkan Ari Lasso buat suami tercinta, Ashraf Daniel Sinclair. Disampaikan dalam majlis persandingan mereka menggunakan konsep adat Minang di Grand Ballrom Hotel Sultan, Jakarta.

Majlis resepsi pihak lelaki akan diadakan pada 14 November ini di The Saujana Kuala Lumpur dan 15 November di Kelab Golf Perkhidmatan Awam.

“Saya sangat gembira dengan apa yang telah terjadi dan syukur ke hadrat Ilahi akhirnya semuanya berlangsung dengan baik. Saya amat berharap agar perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat,” jelas aktor tampan berusia 29 tahun ini selepas majlis pernikahannya menerusi kiriman Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) kepada Hits.

Menyingkap kisah cinta mereka, terang pelakon Gol & Gincu ini, bukanlah seindah biasa.

Ini kerana, kisah percintaan mereka pernah dilanda kontroversi apabila gambar-gambar percutian mereka berdua sedang bercumbuan pernah diedarkan di Internet sekitar Ogos tahun lalu.

Tidak cukup dengan itu pelbagai lagi spekulasi melingkari perjalanan cinta mereka sehinggakan Ashraf hampir lelah dengan percintaan tersebut.

Namun seperti yang telah tertulis, akhirnya cinta mereka berdiri teguh dengan restu Ilahi.

[tags]wedding ashraf sinclair, bunga wedding, sanding, Artis Seksi, BCL, BCLS, sejarah cinta, album bunga, lagu cinta, hantaran, adat kahwin indonesia, Bunga Citra, Bunga Citra Lestari, Gambar Kahwin Artis, Gambar Kahwin Ashraf Sinclair, Gambar Perkahwinan Artis, photo wedding, seks, Indonesia, Majlis Kahwin, Perkahwinan, Perkahwinan Indonesia, Pernikahan, Pernikahan Ashraf Sinclair, alamat, hotel kahwin, Sinclair[/tags]

What do you think?

76 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. apa pandangan korang pasal gosip bunga ‘hamil’ tu?rasanya tak baik mengata tp bila tgk gambar ke-4 di atas (Ashraf menyerahkan dulang pada BCL) rasa boleh diterima juga gosip tu..perut BCL mcm ‘berisi’ berbanding gambar2 yg pernah disiarkan sebelum ni..korang cuba ‘focus’ sikit ;-)..tapi,apa2 pun semoga Ashraf & BCL bahagia..

  2. pernah satu masa dulu saya tengok majlis pernikahan di mana si pengantin perempuan dah ‘kembung’.mmg nampak sgt da..saya jadi malu la pulak..rasa tak sanggup nak tgk pernikahan tu..kesudahannya,pasangan tersebut dapat baby 4 bulan kemudian..

  3. It is too bad to read the negative comments here indeed. It is so disappointing yet clearly reflecting the nature of our race. PHD mmg semua org nak, tapi Perasaan Hasad Dengki ni aku takmau ada dalam diri aku, walhal dah somehow ada dalam my gene. As a Malay, I was born with this bad gene inside me. Not saying I do not try supressing it. Just that everytime I read one of my fellow people saying the bad thing first, I feel it disgusting. Shut the F*** up! You are not as good yourself to begin with! (1) Her belly can’t justify anything not pregnancy. (2) Her hospitalization can be about anything, maybe just constipation or heavy menorrhagia, common to the ladies. (3) Orang kawin je terus cakap sebab nak cover pregnancy? Not justifiable, sorry. (4) Lurah dendam? Go to h*** with your perspective. Kenapa kena tengok situ dulu?? Looks like you are a pervert. You just made a fool of yourself. Congratulations.

    (Wish them all the best for their future together as husband and wife as I would wish to have myself. Respect, people! It is what you guys are lacking here. Respect human, respect each other)

  4. To Harlequin : It just shows the different mentality of the readers of this blog…some are narrow, and some are open minded…and some has only one thing in their mind! Cheers.

  5. Congrats Ashraf & Bunga! u both look sooooo good together! Semoga jodoh kalian kekal hingga ke akhir hayat… Amin x3.

    btw Harlequin, Thanks! You’ve said it all!!!!

  6. at least sama2 bujang..tak rampas hak orang lain..hope berpanjangan..pada yg jeles mengata n mengutuk tu sedar2 ler diri sendiri..dah ler buruk..prangai lak cam tuttttttttttttt!

  7. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..semoga jujur antara satu sama lain..jgn sia_siakan perkahwinan kamu..semoga allah merahmati kamu berdua..

  8. sama cocok..deh…bak pinang dibelah dua…semoga allah panjangkan jodoh mereka berdua amin…………….. kekalkan hingga ke akhir hayat ya …….

  9. Kayaknya perkawinan mereka tidak tahan lama,karna kelihatan si bcl sangat judes sedangkan arsat begiti cool pendiam. kita lihat aja nantinya ada titik2 berat si bcl yang mau menang sendiri alias selfist woman.sayang ya karna perkawinan mereka sangat mahal.sulit dibayangkan kalo sampai cerai

  10. salam..semoga perkahwinan asraf dan bunga kekal hgga akhir hayat…kepada betty doakn je kebahagian mereka tk perlu k wat andaian..apepun allah swt yg menentukan..huhuhu
    salam sejahtera

  11. cantik la bunga.. ^^ untungnya c ashraf.. moga kekal bahagia ke ank cucu cicit.. kekalkan kebahagian & hubungan ya… jgn mcm artis lain.. kawin cerai..kawin cerai…

  12. HALO….

    good wishes to ash n bcl

    hve a nice life…x yh dok tngok pe org ckp juzz go on with u r life…i’m not anyone 4 u juz a humman taht hve a humman sense..ash life is juz once ko x kn dpt ulang lik..so mse ko hdop ne cube blaja tok happy….life is too short to think bout simple matter..ok?u choose her n now u should live with her ok?juz hve a nice life together…best wises from >AZREEN ALY<

  13. saya harap ashraff dan bunga tak kan wat mende2 x elok lagi lepas nii.kalu nak wat pon wat lah kat tpt2 yang korang ykn xder paparazzi kat situ ataupun yang sunyi.but watever may god bless you n harap umahtangga korang akan bahagia selama2nya.tak de yang leh dipisahkan antara korang nii.yang boleh maut.AMIN………………

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Peraduan Pelancaran Drama Rona Roni Makaroni

BERSAMAMU MUSIM KE-13 DI TV3