in , ,

Followers Tanya Dah Berniqab Cukur Kening Lagi Ke? Ini Komen Padu Neelofa

SELEPAS tampil dengan imej berniqab, pengacara Neelofa menerusi Instastory pada Selasa memberitahu dia menerima banyak pertanyaan mengenai bentuk keningnya.

Menjawab persoalan itu, Neelofa menjelaskan apa yang dilihat sekarang adalah bentuk asli kerana dia sudah lama tidak mencukur atau cabut bulu keningnya.

“Saya dah lama tak cukur kening, jadi biarkan saja dia macam ini, untuk mereka yang tertanya saya cukur kening ka tidak? Kening memang tak dicukur dan tak dicabut,”

– Neelofa
NEELOFA

Neelofa dalam video pendek itu menjelaskan, keningnya memang tak dicukur atau dicabut.

“Untuk mereka yang nak tahu sama ada saya cukur kening atau tak, kening saya memang tak dicukur dan tak dicabut,”

– Neelofa

Dalam video itu juga, bekas pengacara program Meletop itu juga berkongsi sepotong hadis sahih Al-Bukhari berserta terjemahan yang menceritakan mengenai hukum mencabut bulu muka.

NEELOFA

“Allah melaknat orang yang membuat tatu, yang meminta dibuat tatu untuknya, yang mencabut bulu di muka, yang meminta dicabutkan bulu di mukanya dan orang-orang yang menjarangkan gigi untuk kecantikan yang mana, mereka semua sudah menukarkan ciptaan Allah,”

– IG Neelofa

Dalam video itu, soalan mengenai kening itu diajukan rakannya yang mewakili suara netizen selepas timbul beberapa persoalan mengenai penampilan Neelofa selepas tampil berniqab.

Neelofa mengejutkan dunia seni apabila mengumumkan keputusannya untuk berniqab pada Khamis lalu.

Tindakannya itu mendapat pujian dan perhatian sehingga laman sosial Instagramnya naik mendadak kepada 7.9 juta sekaligus menjadikan dia sebagai selebriti dengan pengikut paling ramai.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Aeril Zafrel Bantu Orang Sabah Terjejas Akibat Covid-19, Minta Nombor Akaun Untuk Derma

Drama Bersiri INDUSTRI Ditayangkan Secara Eksklusif di HBO Mulai 10 November Ini