in , ,

Sinopsis Filem HARU BIRU Lakonan Que Haidar & Dynas Mokhtar

Pengarah: Shadan Hashim
Penerbit: Raja Azmi
Penulis: Adlin Aman Ramlie

Pelakon:
Que Haidar : Kid
Dynas Mokhtar : Ariyana
Ijoy : Dani
Betty Banafe : Suzi
Eman Manan : Abang Kecik
Adlin Aman Ramlie : Big Daddy

Sinopsis Filem Haru Biru
blogKid (QUE HAIDAR) seorang eksekutif muda Ariyana (DYNAZ) seorang model dan Dani (IJOY ADZHAR) seorang jurugambar bebas, adalah tiga remaja yang bersahabat. Hubungan ini kemudiannya dibebani oleh perasaan cinta yang tersembunyi lantas menimbulkan konflik yang meruntuhkan persahabatan mereka. Dalam diam Kid menjalinkan hubungan cinta dengan Ariyana dan membelakangi Dani. Kepura-puraan ini terbongkar apabila Suzi (BETTY BENAFE) perempuan simpanan Big Daddy yang juga bekas kekasih Kid muncul kembali menagih harapan dari Kid. Suzi menghalang perhubungan Kid dan Ariyana kerana mahu Kid membantunya melarikan diri dari Big Daddy. Ariyana kecewa dengan tindak tanduk Kid,lantas memutuskan hubungan mereka berdua. Kini Dani pula menghilangkan diri setelah rasa dikhianati dan diperbodohkan oleh Kid, malah Ariyana sendiri. Atas tekanan dan godaan Suzi, Kid terpaksa membantu Suzi melarikan diri. Namun tidak semudah.

Abang Kecik (EMAN MANAN) orang paling kanan Big Daddy menjejaki mereka. Keadaan semakin haru biru dan diluar kawalan. Konflik kemanusiaan dalam perhubungan, persahabatan, percintaan, pangaruh dadah dan perempuan simpanan, dipaparkan menerusi isu-isu social, gaya hidup, skandal serta gangterism.

Filem ini akan berada di pawagam pada 26 Julai 2007.

Lawati laman web: http://harubirumovie.com.my

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Party Bersama Dayang Nurfaizah di Planet Hollywood

Laman Sesawang Buat Peminat Drama EMIL EMILDA, Siap Boleh Baca Skrip & Jalan Cerita