in , ,

Facebook Messenger Kini Punya Logo & Tema Chat Baru Yang Lebih Ceria

Sekiranya anda baru-baru ini mengemas kini aplikasi telefon pintar Facebook Messenger, anda mungkin menyedari ada sesuatu yang berbeza. Yep: Facebook telah menambahkan beberapa warna pada logo Messenger putih-biru yang telah lama wujud.

Menurut syarikat itu, logo baru “mencerminkan peralihan ke masa depan pemesejan, cara yang lebih dinamis, menyenangkan, dan bersepadu untuk tetap terhubung dengan orang yang dekat dengan Anda.” Orang juga boleh mengatakan bahawa mereka menambahkan kecerunan ungu-ke-birU.

Facebook menunjukkan bahawa bukan hanya logo yang diubah. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, syarikat itu menambahkan banyak ciri baru ke Messenger, termasuk room, kemampuan untuk menonton video bersama rakan, dan integrasi dengan aplikasi Instagram.

Facebook

Bersama logo baru, syarikat juga melancarkan tema sembang, yang membolehkan anda membuat sembang anda sedikit lebih berwarna. Dan lebih banyak ciri akan hadir tidak lama lagi; pelekat selfie adalah satu, dan mod lenyap, yang membolehkan anda menetapkan mesej untuk hilang secara automatik selepas waktu tertentu, adalah yang lain.

Terutama, beberapa ciri ini, termasuk pelekat selfie dan mod lenyap, sebenarnya sampai ke pesanan langsung Instagram terlebih dahulu. Pada bulan September, Facebook mengatakan pengguna Instagram akan segera dapat mengirim mesej kepada pengguna Messenger, dan sebaliknya, dan menambahkan beberapa ciri seperti Messenger ke Instagram. Syarikat itu juga mengatakan bahawa Instagram mungkin mula mendapat beberapa ciri sebelum Messenger.

Dalam pengumuman baru ini, Facebook mengatakan bahawa komunikasi antara aplikasi antara Messenger dan Instagram akan dilancarkan “kepada kebanyakan pengguna di Amerika Utara tidak lama lagi.”

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siti Nurhaliza 1 | 12

Siti Nurhaliza Lancar Video Muzik SIAPA TAK MAHU Menampilkan Mira Filzah & Hun Haqeem

Luqman Podolski | 13

Luqman Podolski Buka Rahsia Tentang Album Mini HITAM PUTIH