in ,

Erin Malik, Eizlan Yusof, Aeril Zafrel dalam Drama Durja Ningsun

AKAN KU JEJAKI HINGGA AKHIR

Dendam yang terpendam di hati menyebabkan roh si mati tidak tenteram walaupun sudah berdekad tahun berlalu. Siapakah sebenarnya Ningsun? Sentiasa menghantui hidup seorang gadis muda tidak kira di mana dia berada. Terbaru di slot Seram, “DURJA NINGSUN” mulai 19 Ogos 2010, setiap hari Khamis, jam 9.30malam.

Membariskan pelakon – pelakon popular tanahair seperti Erin Malik, Eizlan Yusof, Aeril Zafrel, Abu Bakar Juah, Aida Aris dan Faralyna Idris. Diterbitkan sebanyak 13 episod, DURJA NINGSUN juga menyaksikan kemunculan Siti Sharizah Saifuddin, iaitu Eja kembali beraksi di kaca televisyen selepas berehat sekian lama.

Erin Malek Durja Ningsun

Siri tersebut diarahkan oleh pengarah ternama, Ahmad Idham Ahmad Nazri bersama Ahmad Azizi dan penghasilan skrip oleh Siti Jasmina Hashim turut memaparkan babak-babak yang menarik dengan bantuan teknik imej janaan komputer yang canggih, (CGI).

Menurut Nurul Aini Abu Bakar, Pengurus Besar Kumpulan, Pengurusan Jenama TV3 & TV9, “Slot seram di TV3 sentiasa mendapat sambutan yang baik daripada penonton-penonton setia kami.

Erin Malek Durja Ningsun
Erin bersama Aeril Zafrel

Terbukti melalui jumlah penontonan bagi drama seram sebelum ini ‘Roh Kembali’ yang mencatatkan purata 2.0juta penonton. Siri drama terbaru ini memaparkan sebuah cerita yang mungkin tidak asing lagi iaitu kejadian rasukan dan histeria yang di asrama kolej. Namun, kreativiti pihak produksi mengolahkan semula jalan cerita ini pasti menyebabkan anda tidak senang duduk dan berderau darah ketika menonton.”

“Durja Ningsun menyaksikan kemunculan kembali Eja di kaca televisyen dalam lakonan drama bersiri. Lakanon mantap daripada para pelakon pasti dapat memikat hati para penonton supaya terus menonton drama ini. Walaupun menyiarkan drama bersiri yang berunsur seram, kami masih menekankan bahawa didikan dan pemahaman agama adalah penting agar dapat menghindari diri daripada kepercayaan tahyul dan mistik. “ tambah Nurul.

Erin Malek Durja Ningsun

Kisahnya bermula kepada Aria (Erin Malik) yang menanggung derita kerana diganggu makhluk halus sejak berusia 14 tahun. Aria sering dirasuk dan bermimpi tentang silam dunia Ningsun. Akhirnya, Aria sembuh selepas dirawat secara tradisional oleh datuknya, Haji Syaaban (Abu Bakar Juah). Kini, Aria sudah bersedia untuk melanjutkan pelajaran di jurusan kejuruwatan profesional. Rakan baiknya, Aliff (Aeril Zafrel) juga belajar bidang seni grafik di kolej yang berdekatan.

Bermulalah hidup Aria di asrama sementara kolej yang diubahsuaikan daripada bangunan kolonial lama. Di sana, Aria berkenalan dengan Myra, Nurlida, Suhana dan juga seniornya Yasmin yang tidak berapa menyukainya.

Aria mula merasakan ada sesuatu yang memerhati dan mengekorinya. Gangguan awal mula berlaku namun Aria masih berjaya menguatkan semangatnya dan hanya menceritakan segalanya kepada Aliff kerana mahu berahsia daripada ibu bapanya.

Ibu Aria, Azlin (Siti Sharizah Saifuddin @ Eja) mula bimbang tentang Aria dan mengadu kepada suaminya, Kamal (Eizlan Yusuf). Kamal menyuruhnya lebih melakukan amalan agama daripada masih percaya tentang adanya gangguan hantu.

Yasmin mahu menguji Aria lalu dia merancangkan satu upacara mistik yang selalu diadakan oleh pelajar senior walaupun dibantah oleh warden mereka, Ustazah Tahirah (Aida Aris).

Upacara mistik umpama animisme dilakukan di sebuah bilik terbiar dan akhirnya mengundang padah apabila Ningsun hadir dan merasuk ke badan Aria. Sejak itu, Aria sering diganggu oleh Ningsun dan dia mahu mengetahui apakah rahsia di sebalik gangguan yang terus menghantui hidupnya sekian lama? Sedikit demi sedikit, kebenaran berjaya dibongkarkan.. Namun, apakah Aria dapat mententeramkan roh Ningsun yang sudah mula melakukan pembunuhan?

Jangan ketinggalan untuk menonton DURJA NINGSUN di slot Seram, setiap hari Khamis jam 9.30malam mulai 19 Ogos 2010, hanya di TV3!

Erin Malek Durja Ningsun

Erin Malek Durja Ningsun

Erin Malek Durja Ningsun

Erin Malek Durja Ningsun

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Phua Chu Kang The Movie

FINAS Terus Bantu Penggiat Filem