in ,

Eksklusif di RTM, Dokumentari 35 TAHUN MENYULAM KASIH-DARI POLO KE PETERANA

Eksklusif di Radio Televisyen Malaysia (RTM) saksikan siaran dokumentari bertajuk “35 Tahun Menyulam Kasih-Dari Polo Ke Peterana” yang disiarkan pada 6 Mac ini menerusi ketiga-tiga saluran TV RTM iaitu pukul 9.00 malam di TV1, pukul 8.00 malam di TV Okey dan pukul 9.00 malam di saluran Berita Ehwal Semasa (BES).

Dokumentari ini berkongsi paparan 35 tahun yang lalu, Istiadat Majlis Perkahwinan Diraja, Yang Di-Pertuan Agong Keenam Belas, Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah bersama Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum AlMutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj, DK., DMN., SSAP., SIMP., DK.(Johor)., SPMJ., PKC., PKT., PJK., DK.(Brunei) pada bulan Mac 1986.

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum AlMutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj, DK., DMN., SSAP., SIMP., DK.(Johor)., SPMJ., PKC., PKT., PJK., DK.(Brunei), telah diputerikan pada Hari Jumaat, 5 Ogos 1960 Masihi, bersamaan dengan 11 Safar 1380 Hijrah, di Istana Bukit Stulang, Johor Bahru, Johor. Baginda merupakan Puteri yang ketiga kepada Duli Yang Maha Mulia Baginda Sultan Iskandar Al-Haj Ibni Al-Marhum Sultan Ismail, Sultan Johor.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

What Were The Top Trending Searches in Malaysia in February 2021?

Sinopsis Drama Mini MISS MATCH Lakonan Kilafairy & Mimi Lana di WeTV