in , ,

Disney Kini Berjaya Atasi Netflix Dengan Pelanggan Cecah 221 Juta Orang

Bilangan pelanggan video penstriman Disney meningkat kepada 221 juta mengatasi Netflix.

Disney juga mengumumkan bahawa pelanggan yang ingin menonton kandungan Disney+ atau Hulu tanpa iklan perlu membayar lebih. Yuran bulanan untuk perkhidmatan Disney+ tanpa iklan akan meningkat 38% kepada $10.99 (~RM49) pada Disember.

Namun, iklan disertakan dalam kandungan jika anda tidak mahu membayar lebih. Saham Disney meningkat 6.9 peratus kepada $120.15. Pada 2017, Disney mula menfokuskan pada perkhidmatan penstriman untuk bersaing dengan Netflix. Lima tahun kemudian, Disney mempunyai lebih ramai pelanggan penstriman daripada Netflix.

Pelanggan Disney+ meningkat sebanyak 14.4 juta pada suku tersebut. Ditambah pula dengan pelanggan Hulu dan ESPN+, penstriman Disney mencapai 221.1 juta pada akhir Jun. Disney mempunyai banyak ruang untuk pertumbuhan dalam pasaran dengan perkhidmatannya yang pantas dan pelanggan baharu akan terus meningkat.

Untuk menarik pelanggan baharu, Disney akan menawarkan versi perkhidmatan tanpa iklan bermula 8 Disember dengan harga $7.99 (~RM35) sebulan iaitu harga yang sama seperti versi bebas iklan semasa. Pada bulan Disember, yuran bulanan Hulu akan meningkat sebanyak $1 dan harganya ialah $2 (~RM9).

Menurut ramalan Disney, jumlah pengguna Disney+ akan mencecah 215 hingga 245 juta menjelang akhir September 2024. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Trending Viral Hiasan | 12

Telco Diberi Masa Sehingga Hari Ini Untuk Terima Syarat Pelancaran 5G

Syamel Ernie | 13

Konsert Syamel & Ernie Zakri AKU CINTA di Zepp Kuala Lumpur