in , ,

Dato’ AC Mizal Hos Program Punchline DAC

Astro Warna dengan berbesar hati melancarkan program komedi baharu Punchline DAC yang bakal bersiaran mulai 12 Ogos 2020 (Rabu) jam 9 malam di Astro Warna (127) dan Warna HD (107).

Program yang menjanjikan pengalaman tontonan ‘gelak tidak henti’ ini juga boleh distrim secara percuma bagi pelanggan Astro melalui aplikasi Astro GO dan juga on demand untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Punchline DAC bakal menyaksikan pengacara tersohor negara, Dato’ AC Mizal sebagai hos untuk 24 minggu berturut-turut. Dalam program berdurasi 60 minit ini, beliau akan menemubual tokoh-tokoh masyarakat popular tanah air seperti pelakon, penyanyi, pemuzik, pelawak, pengarah dan ramai lagi, di samping melakukan pelbagai jenis aktiviti seperti trivia, sketsa dan elemen-elemen game show yang bakal diterapkan bagi hiburan audiens.

Punchline DAC AC MIZAL

Menarik lagi, juru solek dan penghibur, PS Mansur juga turut memeriahkan lagi set Punchline DAC ini dengan celoteh lucunya sebagai sidekick kepada Dato’ AC. Antara barisan selebriti yang bakal mewarnai program Punchline DAC ini termasuklah maestro muzik Dato’ Ramli MS, pemain bola sepak Khalid Jamlus, pelakon Sharifah Amani, kumpulan Dollar, peserta Big Stage 2020, dan ramai lagi.

Ketua Saluran Astro Warna, Norzeha Mohd Salleh berkata,

Selaku peneraju kandungan komedi utama tanah air, penghasilan program Punchline DAC ini merupakan salah satu usaha kami untuk sentiasa menyajikan penonton Astro Warna dengan pengisian menarik dan menghiburkan.

Kami juga amat teruja kerana sekali lagi dapat bekerjasama dengan seorang pengacara yang disegani ramai, Dato’ AC Mizal. Beliau cukup sinonim dengan sikap profesionalnya, dan kami amat bertuah kerana sentiasa diberikan peluang untuk menghasilkan pelbagai seleksi program lawak penuh variasi bersamanya.

Kami berharap program Punchline DAC ini boleh mengutuhkan lagi jenama Astro Warna sebagai hab kandungan komedi tanah air yang digemari ramai.”

Norzeha Mohd Salleh

Gelak tawa berterusan boleh juga disaksikan di platfrom digital, melalui siri vlog Pintu Belakang di saluran YouTube rasmi Zon Lawak di mana penonton akan diberikan ‘pas’ eksklusif yang menunjukkan momen-momen istimewa di sebalik tabir penghasilan dan rakaman program Punchline DAC dari Studio 1 di Astro!

Punchline DAC AC MIZAL
Punchline DAC AC MIZAL
Punchline DAC AC MIZAL
Punchline DAC AC MIZAL
Punchline DAC AC MIZAL

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Bapa Afdlin Shauki Meninggal Dunia Selepas Pembedahan

Teka-Teki Bakal Suami Nabila Razali dalam KEBAYA KASUT KANVAS