in , ,

Cik Man Jawab Isu Berhubung Simbol Huruf ‘t’ Pada Jersi Portugal 

Netizen tanya pada Cik Man, samada boleh pakai ke tidak jersi yang ada tertera huruf t pada jersi Portugal.

Pendakwah bebas dan pelakon, Azman Alias atau lebih dikenali sebagai PU Azman tampil menjawab soalan netizen berhubung simbol huruf ‘t’ yang terdapat di baju jersi pasukan bola sepak Portugal sempena piala dunia FIFA.

Menurut PU Azman, seorang individu telah bertanya kepada dirinya sama ada boleh atau tidak dia memakai baju jersi Portugal yang bentuk logonya seakan lambang salib. Bagi menjawab soalan tersebut, PU Azman berkata, individu berkenaan perlu mengenal pasti terlebih dahulu adakah simbol itu sekadar huruf “t” atau simbol salib.

azz

Boleh pakai jersey tu, kalau simbol tu sekadar bentuk huruf “t” dan bukan membawa maksud simbol salib. Tapi kalau simbol pada jersi itu memang benar-benar salib, maka jersi itu masih boleh dipakai selepas salib itu ditiadakan.

Menerusi posting yang sama, PU Azman sempat berseloroh dan bertanya semula kepada individu berkenaan kenapa dirinya tidak memilih pasukan Liverpool.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TikTok Giat Membuang Kandungan Yang Melanggar Garis Panduan

ORKESTRA TRADISIONAL MALAYSIA

Penyertaan Orkestra Tradisional Malaysia (OTM) Istana Budaya di AIMF 2022