in , ,

Bilibili Umumkan Program Pencipta Video Profesional Selama Sebulan

Bilibili mengumumkan Program Pencipta Profesional selama sebulan yang memperkasakan lebih ramai pencipta video di Asia Tenggara Platform berpusatkan pencipta ini sangat mengambil berat, menghargai dan memperkasakan pencipta

Dengan pendekatan berpusatkan pencipta yang sangat mengambil berat, menghargai dan memperkasakan pencipta, Bilibili, platform video animasi terkemuka di Asia Tenggara, akan melancarkan Program Pencipta Profesional Bilibili selama sebulan pada 26 Ogos 2022 akan datang. Melalui program itu, pencipta Bilibili terkemuka akan diberi insentif dalam usaha untuk meningkatkan kesediaan dan motivasi keseluruhan mereka untuk menggunakan platform Bilibili lebih banyak lagi. 

Pencipta dari Vietnam, Thailand, Filipina, Singapura dan Malaysia layak untuk mengambil bahagian. Menjadi pencipta peringkat atasan di Bilibili menawarkan seseorang akses kepada sumber besar platform dan peluang hebat untuk mempamerkan kerja hebat mereka.

Bilibili

Sebelum ini, program itu berjaya melancarkan sesi sulungnya di Indonesia pada pertengahan Jun, menarik lebih 2,000 peserta dengan jumlah penghantaran video sebanyak 10,000. Program ini memberi tumpuan kepada anime yang dihasilkan sendiri, ulasan anime, penjelasan plot anime, karya terbitan anime dan video muzik anime.

Anugerah kepada pemenang termasuk ganjaran wang yang mencukupi, hadiah fizikal dan peluang publisiti. Peluang ini termasuk trafik yang didorong ke akaun Bilibili mereka, wawancara media, ciri pada Apl Bilibili sebagai Pencipta Bulan Ini dan promosi media sosial. 3 pemenang teratas daripada fasa pertama telah dipilih sebagai pemula sesi akan datang dalam “Program Pencipta Profesional Bilibili” yang akan membolehkan mereka memperoleh trafik dan lebih banyak tarikan.

“Selain boleh mendapat hadiah menarik, anda juga boleh mengembangkan keupayaan kreatif anda melalui penyertaan dalam program ini,” kongsi MrAgYT, pemenang Program Pencipta Profesional Bilibili yang julung kali diadakan.

Wilbustres.official yang merupakan naib juara bagi aktiviti ini menyebut program tersebut sangat menarik dan berbaloi sebab itu dia sertai segera. Dia turut berkongsi rasa gembira dan teruja kerana ini kali pertama dia menghadiri acara sebegini dan mujur mendapat ganjaran serta sijil. Dia juga menggalakkan pencipta kandungan di luar sana untuk menyertai program ini kerana ganjarannya sangat menarik dan sangat berbaloi!

KilmiParody turut melahirkan rasa terkejutnya apabila memenangi tempat ketiga, “Sejujurnya, saya tidak menjangkakan untuk menang. Kerana terdapat ramai pencipta hebat yang menyertai acara itu. Cubalah. Anda tidak pernah tahu!”

Sebagai platform yang komited untuk berkembang bersama pencipta, Bilibili melihatnya sebagai tanggungjawab untuk membolehkan pencipta berbakat menonjol dan menyemarakkan minat mereka terhadap kandungan. Satu siri sesi pelbagai tema di bawah “Program Pencipta Profesional Bilibili” akan dikeluarkan secara tetap untuk menggalakkan semua pencipta kandungan Anime, Komik dan Permainan (ACG) menyertai perjalanan ini.

Untuk pencipta pemula, Bilibili telah melancarkan projek untuk membantu mereka memulakan permainan mereka. Projek BCN (Rangkaian Pencipta Bilibili) membolehkan mereka memperoleh insentif daripada mencipta kandungan video. Ini terbuka kepada semua pengguna Bilibili, di mana pencipta yang mengambil bahagian hanya perlu kerap menghasilkan kandungan video berkualiti tinggi dan mencari suara dan identiti mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Program Pencipta Profesional Bilibili, lawati https://www.bilibili.tv/marketing/activity-qNCJXUZDkU.html. Untuk maklumat lanjut tentang Bilibili, lawati bilibili.tv atau muat turun sahaja Bilibili daripada Google Play dan App Store!

Mengenai Bilibili

Bilibili ialah komuniti video yang sangat terlibat, interaktif dan melekit yang direka untuk memperkayakan kehidupan seharian generasi muda melalui video Anime, Komik dan Permainan (ACG) dan banyak lagi. Bilibili terus mengembangkan ekosistem kandungannya untuk memenuhi pelbagai dan meluaskan minat pengguna kami.

Bilibili membina komunitinya di sekitar pengguna yang bercita-cita tinggi, kandungan berkualiti tinggi, pencipta kandungan berbakat dan ikatan emosi yang kuat di kalangan mereka. Ia juga telah mempelopori ciri “bullet chatting”, fungsi mengulas langsung yang telah mengubah pengalaman tontonan dengan memaparkan pemikiran dan perasaan penonton lain yang menonton video yang sama.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AZAH AZIZ

Google Dedikasikan Doodle Sempena Hari Lahir Azah Aziz ke-94

Kedudukan Pertama The Assistant Saingi Filem Terlaris Di Netflix!