in , ,

Bateri Samsung Galaxy Watch 5 Mungkin Bertahan Hingga 80 jam

Acara Galaxy Unpacked yang ditunggu-tunggu semakin hampir, terdapat maklumat mengenai Samsung Galaxy Watch 5 yang baharu.

Terdapat beberapa kebocoran dari WinFuture dengan dakwaan reka bentuk yang agak konsisten dengan berita sebelum ini.

Menurut sumber, Galaxy Watch 5 mungkin mempunyai hayat bateri yang lebih baik sehingga 50 jam. Itu sangat panjang terima kasih kepada bateri 284mAh di dalam model Galaxy 5 40mm manakala model 44mm boleh mempunyai bateri 410mAh. Bukan itu sahaja, mungkin terdapat model pro juga dalam 45mm yang menampilkan bateri 590mAh yang boleh bertahan sehingga 80 jam dalam sekali pengecasan.

Selain itu, khabar angin juga mengatakan bahawa Galaxy Watch 5 boleh menggunakan cipset Samsung Exynos W920 yang sama dengan model sebelum ini. Untuk bahagian paparan, unit 40mm mungkin mempunyai paparan AMOLED 1.19 inci manakala kedua-dua unit 44mm dan Pro membawa paparan AMOLED 1.36 inci. Bahan yang digunakan pada bahagian paparan adalah kaca nilam.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Shopee Tambah Sokongan Pembayaran Menggunakan Apple Pay

Apple Pay Dilaporkan Muncul Pada Papan Tanda Di Maxis Centre