in , ,

Shopee Tambah Sokongan Pembayaran Menggunakan Apple Pay

Shopee hari ini mengemaskini perkhidmatan mereka, dan turut menambah satu lagi kaedah bayaran baharu pada platform edagang mereka, iaitu Apple Pay.

Buat masa ini, ciri ini masih belum diaktifkan lagi, tetapi penambahan ini menandakan ia akan ditambah dan diperkenalkan di Malaysia tidak lama lagi.

Kehadiran ini selari dengan desas-desus mengatakan Apple Pay akan diperkenalkan di Malaysia pada awal Ogos 2022 ini. Malah, sebelum ini, AmBank turut memperlihatkan secara tidak sengaja sokongan Apple Pay akan diperkenalkan di Malaysia.

Apple Pay merupakan perkhidmatan membolehkan pengguna pautkan kad kredit dan debit ke akaun Wallet, seterusnya digunakan dalam tujuan melakukan pembayaran – sama ada secara atas talian, mahupun di kedai.

Dengan penambahan baharu Apple Pay pada Shopee ini, mungkin kita boleh melihat pengenalan ciri ini di Malaysia dalam masa terdekat.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

tony fernandes airasia-2020

airasia Super App Tawar Pekerjaan Sepenuh Masa Untuk Penunggang Gig

Bateri Samsung Galaxy Watch 5 Mungkin Bertahan Hingga 80 jam